Rosvopankki: Suomalaisen rikosdraaman uusi käänteentekevä helmi

0

Elisa Viihteen tuorein kotimainen alkuperäissarja ”Rosvopankki” tuo suomalaisen rikosdraaman rintamalle ennennäkemätöntä realismia ja koukuttavia juonenkäänteitä. Rosvopankki on valmistunut vuonna 2023 ja tämä omaperäinen ja rohkea tv-sarja on ehdottomasti ansainnut paikkansa suomalaisten sydämissä.

1980-luvun lopulla Suomen talous käy kuumimmillaan, ja kaikki pyrkivät ottamaan oman osansa loputtomalta tuntuvasta nousukaudesta. Lainahanat aukeavat, rahaa kaupataan ja jokaisen on hetken ajan mahdollista olla rikas. Alkaa Suomen historian suuri pankkisota.

Elisa Viihde Viaplay -alkuperäissarjan esittelyteksti

Sarjan pääosissa nähdään monille tuttuja kasvoja, kuten Juha Veijonen, Jonna Järnefelt ja Antti Reini. Heidän esittämänsä hahmot heijastavat erilaisia puolia yhteiskunnasta ja rikollismaailmasta, tehden tarinasta moniulotteisen ja kiehtovan.

Rosvopankki kertoo kuvitteellisen suomalaisen pikkukaupungin arjesta, jossa rikolliset, yrittäjät ja poliitikot kietoutuvat toisiinsa vaarallisen tiukasti. Keskellä tätä sekamelskaa toimii mystinen hahmo, jonka roolia Veijonen tulkitsee uskottavasti ja karismaattisesti. Sarjan tapahtumat pyörivät erään pankin ympärillä, joka on tunnettu rahanpesun ja muiden laittomuuksien pesäpaikkana.

roskapankki elisa viihde viaplay
Elisa Viihde Viaplay

Rosvopankin vahvuutena on sen käsikirjoitus, joka on paitsi tiivis, myös uskalias ja suorastaan röyhkeä. Juoni etenee nopeasti, mutta antaa silti katsojalle riittävästi aikaa tutustua eri hahmoihin ja heidän taustoihinsa. On mielenkiintoista nähdä, miten tavallisten ihmisten elämät kietoutuvat yhteen rikollisten ja poliitikkojen kanssa, paljastaen samalla yhteiskunnan pimeän puolen.

Visuaalisesti Rosvopankki on raikas ja kiehtova kokemus. Ohjaaja on onnistunut luomaan omaperäisen ja tunnelmallisen ilmapiirin, joka tempaa katsojan mukaansa sarjan maailmaan. Erityisen kiinnostavaa on, miten suomalaisille tyypillinen luonto ja kaupunkimiljöö on kuvattu sarjassa. Jylhät metsät ja harmaat betonirakennukset muodostavat kiehtovan taustan, jota vasten draama ja väkivalta näyttäytyvät entistä räikeämmin.

Näyttelijät tekevät loistavaa työtä, ja heidän kemiansa välittyy myös katsojalle. Juha Veijosen roolisuoritus on yksi hänen uransa parhaimmista, ja hänen synkkä ja karismaattinen hahmonsa tekee suureen vaikutuksen. Jonna Järnefeltin esittämä päähenkilön entinen rakastettu tuo mukaan tarinan inhimillisen puolen ja emotionaalisuutta, joka tasapainottaa sarjan tummempia sävyjä. Antti Reinin roolihahmo puolestaan edustaa korruptoitunutta valtaeliittiä ja antaa katsojalle syyn pohtia, kuinka syvälle yhteiskunnan ongelmat ulottuvat.

Muiden sivuroolien näyttelijät, kuten Alina Tomnikov, Aku Hirviniemi ja Pirkka-Pekka Petelius, tuovat lisää särmää ja persoonallisuutta tarinaan. Jokaisella hahmolla on oma tärkeä roolinsa juonen etenemisessä, eikä yksikään jää pelkäksi kulissiksi. Tämä monipuolinen näyttelijäkaarti on ehdottomasti yksi Rosvopankin suurimmista vahvuuksista.

Rosvopankin musiikkipuoli ansaitsee myös erityismaininnan. Taustamusiikki ja äänimaailma ovat paikoitellen melankolisen kauniita ja paikoitellen ahdistavan synkkiä. Ne tukevat täydellisesti sarjan tunnelmaa ja vahvistavat kokonaisvaltaista elokuvallista elämystä.

Sarjan käsikirjoitus käsittelee ajankohtaisia aiheita, kuten korruptiota, taloudellista epätasa-arvoa ja rikollisten maailman vaikutusta yhteiskuntaan. Rosvopankin tekijät eivät ole pelänneet tarttua vaikeisiin ja kipeisiinkin teemoihin, vaan ovat uskaltaneet luoda todentuntuisen ja synkän kuvan siitä, millaiseksi elämä voi muodostua rikollisuuden ja vallan sekoittuessa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Rosvopankki on suomalaisen rikosdraaman uusi helmi. Sarja yhdistelee rohkeasti synkkää realismia ja koukuttavaa tarinankerrontaa, luoden ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka jää katsojan mieleen pitkäksi aikaa. Loistavat näyttelijät, taitava ohjaus ja käsikirjoitus sekä omaperäinen visuaalinen ilme tekevät sarjasta poikkeuksellisen hyvän.

Rosvopankki on ehdottomasti suositeltavaa katsottavaa kaikille rikosdraaman ystäville, ja sen kautta suomalainen televisio on saanut jälleen yhden merkittävän ja laadukkaan tuotannon lisää. Lue IMDB:n arvostelu tästä.

Rosvopankki kuuluu kotimaisen Moskito Television tuotantoihin ja sen on tuottanut Elisa Viihde Viaplay.

- KILPAILUTA LAINATARJOUS MAKSUTTA -

Kommentoi Aihetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.