15.4 C
Helsinki
lauantai, 18 toukokuun, 2024

Buy now

Suomalaisten pankkien BIC-koodit: Tärkeää tietoa kansainvälisille pankkisiirroille

BIC-koodi lyhyesti

Kansainvälisten pankkisiirtojen yhteydessä tarvitaan usein erilaista tietoa kuten BIC-koodi, jotta varmistetaan, että rahat siirtyvät oikeaan paikkaan. BIC-koodi, joka tunnetaan myös nimellä SWIFT-koodi, on yksilöllinen tunnus, jonka avulla pankit tunnistavat toisensa ja varmistavat, että rahansiirrot sujuvat vaivattomasti ja turvallisesti. Tässä artikkelissa käsittelemme suomalaisten pankkien BIC-koodeja ja niiden merkitystä kansainvälisissä pankkisiirroissa.

Mikä on BIC-koodi?

BIC-koodi (Bank Identifier Code) on kansainvälinen pankkitunniste, jota käytetään rahansiirtojen yhteydessä eri maiden pankkien välillä. Koodi on 8-11 merkkiä pitkä ja se koostuu neljästä osasta:

 1. Pankin tunnus (4 merkkiä)
 2. Maatunnus (2 merkkiä)
 3. Kaupungin tunnus (2 merkkiä)
 4. Pankin haarakonttorin tunnus (3 merkkiä, valinnainen)

Esimerkiksi tutun ja suositun suomalaisen pankin Nordean BIC-koodi on NDEAFIHH.

Suomalaisten pankkien BIC-koodit

Tässä on ajantasainen 2024 luettelo suurimmista ja tunnetuimmista suomalaisista pankeista ja niiden BIC-koodeista:

 1. Nordea Bank – NDEAFIHH
 2. OP Ryhmä (Osuuspankki) – OKOYFIHH
 3. Danske Bank – DABAFIHH
 4. Handelsbanken – HANDFIHH
 5. Ålandsbanken – AABAFI22
 6. S-Pankki – SBANFIHH
 7. Aktia Pankki – HELSFIHH
 8. POP Pankki – POPFFI22
 9. Oma Säästöpankki – ITELFIHH
 10. Bank of Åland Plc – AABAFI22
 11. LähiTapiola Pankki – TAPIFI22
 12. Savings Banks Group – ITELFIHH
 13. Evli Pankki – EVLI22
 14. FIM Pankki – FIMLFIHH
 15. United Bankers – UNTDFIHH
 16. SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) – ESSEFIHX
 17. Swedbank – SWEDFIHH
 18. Citibank – CITIFIHX
 19. Deutsche Bank – DEUTFIHH
 20. Commerzbank – COBAFIHX
 21. BNP Paribas – BNPAFIHH

Jos tarvitset BIC-koodin pankille, jota ei ole tässä luettelossa, suosittelemme ottamaan yhteyttä kyseisen pankin asiakaspalveluun tai tarkistamaan pankin verkkosivuilta. Näin voit varmistaa, että saat oikean koodin ja että kansainväliset pankkisiirrot sujuvat ongelmitta.

Kansainväliset pankkisiirrot ja BIC-koodin merkitys

Kansainvälisissä pankkisiirroissa BIC-koodin lisäksi tarvitaan usein myös IBAN (International Bank Account Number), joka on kansainvälinen tilinumero. IBAN ja BIC-koodit auttavat varmistamaan, että rahansiirrot pankkien välillä sujuvat nopeasti ja turvallisesti.

Kun teet kansainvälisen pankkisiirron, sinun on annettava sekä vastaanottajan IBAN että pankin BIC-koodi. Tämä tieto auttaa varmistamaan, että rahat siirtyvät oikealle tilille ja pankkiin ilman ongelmia. Muista aina tarkistaa, että olet syöttänyt tiedot oikein, jotta vältät viivästykset ja mahdolliset lisäkustannukset virheellisestä siirrosta.

BIC-koodien tarkistaminen

Jos et ole varma pankkisi BIC-koodista, voit tarkistaa sen pankkisi verkkosivuilta tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Myös useat verkkopalvelut tarjoavat hakutoiminnon BIC-koodien tarkistamiseksi. Tarkista kuitenkin aina tiedot myös pankistasi, jotta voit olla varma niiden oikeellisuudesta.

Mistä saa tietää BIC koodin?

Normaalisti löydät BIC-tunnuksen verkkopankista ja esimerkiksi laskusta tai tilisiirtolomakkeilta. Esimerkiksi Norden BIC-tunnus on OKOYFIHH. BIC-tunnus (Bank Identifier Code) on jokaiselle pankille erikseen annettu koodi, joa määrittelee maksua tehdessäsi pankin, jolle tilinumero kuuluu. BIC-tunnus tarkoittaa samaa kuin kansainvälinen nimike SWIFT.

Milloin tarvitsen BIC-koodia?

Yleensä BIC-koodia tarvitaan pankin tunnistamiseen, kun tehdään verkkomaksuja. Kotimaan sisäisissä maksuissa sitä ei tarvitse erikseen antaa, koska pankkien järjestelmät tunnistavat 100% varmasti koodin IBAN-pankkitilinumeron perusteella. BIC-koodi on hyvä olla tallessa esimerkiksi silloin, kun teet ostoksia ulkomaisista verkkokaupoista tai siirrät rahaa ulkomaille tai ulkomailta kotimaiselle tilillesi.

BIC-koodit ovat tärkeä osa kansainvälisissä pankkisiirroissa

BIC-koodit ovat tärkeä osa kansainvälisiä pankkisiirtoja, sillä ne auttavat varmistamaan, että rahansiirrot sujuvat sujuvasti ja turvallisesti eri maiden pankkien välillä. Muista aina tarkistaa sekä BIC-koodi että IBAN ennen siirron tekemistä, jotta vältät ongelmat ja viivästykset.

Suomalaisten pankkien BIC-koodit ovat hyödyllisiä tietoja niin yksityishenkilöille kuin yrityksille, jotka tekevät kansainvälisiä pankkisiirtoja. Tämän artikkelin avulla voit löytää oikean BIC-koodin suomalaisten pankkien välisissä siirroissa, jotta voit tehdä rahansiirtoja turvallisesti ja tehokkaasti.

Vaikka olemme tässä artikkelissa keskittyneet yleisimpien suomalaisten pankkien BIC-koodeihin, on tärkeää huomata, että pankkialalla voi tapahtua muutoksia, kuten fuusioita, sulautumisia ja toiminnan lopettamisia. Tämä voi johtaa siihen, että jotkut BIC-koodit poistuvat käytöstä. Esimerkiksi DNB Bank ASA, Suomen sivukonttori – koodi DNBANOKKXXX on lopettanut toimintansa Suomessa.

Muista tarkistaa ajantasaiset BIC-koodit pankkisi verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä pankkiin suoraan. Päivitettyjen tietojen avulla voit varmistaa sujuvat ja turvalliset kansainväliset pankkisiirrot nyt ja tulevaisuudessa.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.