15.9 C
Helsinki
tiistai, 18 kesäkuun, 2024

Buy now

Parhaat säästövinkit vauvaperheille

Jokaisen kodin talous muuttuu, kun vauva tulee taloon. Säästövinkit tulevat varmasti tarpeeseen kaikille. Olen listannut tähän alle joitain vinkkejä auttamaan sinua säästämään rahaa vauva aikana.

  1. Äitiyspakkaus 

Äitiyspakkauksen ottaminen kannattaa. Ei ainoastaan säästöjen takia, vaan saat itsellesi myös kaikki tarpeelliset tavarat vauva arjen alkuun. Säästyt shoppailulta ja sekin on jo rahan arvoista. 

  1. Perhe ja ystävät – vaatteet

Vauvan vaatteet kannattaa hankkia käytettyinä, koska ne eivät ole kauaa käytössä. Saat todennäköisesti laatu tavaraa halvalla tai ilmaiseksi. Kysy ihmeessä kaikki kaverit läpi. Monet antavat mielellään ilmaiseksi pieneksi jääneitä vaatteita.

  1. Kirpputorit – vaatteet

Kirpputorit todella kannattavat, sekä ostoon että myyntiin. Lapset kasvavat nopeasti ja eivät mahdu vaatteisiin kauaa. Muista myös koluta nettikirpparit läpi. Jos selailet usein näitä sivuja, saat parhaat diilit, koska nopeat reagoimaan myynti ilmoituksiin nappaavat parhaimmat päältä! Muista myös myydä pieneksi jääneet vaatteet maksimoidaksesi tuoton. 

  1. Muut tavarat kavereilta tai kirpputoreilta

Muutkin tavarat voi hankkia käytettyinä. Lapsissa on se hyvä että ne kasvavat nopeasti, ja tavara jää vanhaksi. Lastenrattaat ovat yleensä suurin kulu vauvaperheelle. Niiden hankinnassa voi säästää reippaasti – jopa puolet hinnasta – kun ne ostaa kierrätettyinä. Pidä aikaisin silmällä nettipalstoja saadaksesi vaunut parhaimpaan hintaan.

Käytettynä voi myös ostaa kantoliinoja, pinnasänkyjä, leikkimattoja, sittereitä ja hoitopöytiä. Maksimoi säästösi ja tutkaile kirppareita hyvissä ajoin! Voit säästää tuhansia euroja kun ostat vauva tavarat järkevästi.

  1. Kestovaipat ja vesi pesut

Moni vauva perhe käyttää wet wipeseja eli kosteuspyyhkeitä vauvan pyllyn pesuun. Niiden hinta kuitenkin on aika järkyttävä kun laskee mitä se tekee jos ne on käytössä lapsen ensimmäisen muutaman vuoden aikana. Unohda wipesit ja pese vauvan pylly vedellä. Voit laittaa suihkepulloon vettä auttaaksesi prosessia. Vauvan iho pysyy parempana, ja säästät vielä luontoakin. Ajatus tästä saattaa kuulostaa äklöltä, mutta ajatukseen tottuu. Think of the money – ajattele miten paljon teet säästöä.

Vaipat ovat mahdollisesti suurin kulu lapsen vauva ajalta. Kestovaippoihin tutustuminen on kannattavaa. Jos totut ajatukseen, tai siirryt ainakin osittain kestovaippoihin, säästät varmasti pitkän pennin lapsesi hoidossa. Kestovaippojen käyttäminen ei ole niin vaativaa kun monet luulevat.

  1. Harsoliinat

Lapsiperheissä roiskuu paljon. Jos sijoitat kerran muslin harso liinoihin, voit pestä ja käyttää niitä uudestaan ja uudestaan. Pitkällä ajanjaksolla tämä säästää sinulle pitkän pennin. Harsoilla voi pyyhkiä roiskeet, puklut ja pissat. Onneksi on pesukoneet!

  1. Imetys

Eri kulttuureissa on paljon eri käsityksiä siitä, kuinka pitkälle vauvaa tulee imettää. Imetys on yleisesti terveellistä vauvalle, ja säästät sillä ison pennin. Vauvan ruoka kulkee mukana ja sinun ei tarvitse käydä kaupassa ja huolehtia siitä että vauvalla on ruokaa.

  1. Tee itse vauvan ruoat

Halvin ja terveellisin ruokavalio tulee valmistamalla vauvan ruoat itse. Soseet on helppo tehdä itse ja tarpeen tullessa ne voi pakastaa. Vauvan ruoat voi tehdä samoista ruoka aineista kun aikuisten ja tarjoilla vaikka sormiruokana vauvalle. 

  1. Lainaa kirjat kirjastosta

Kirjastosta saat itsellesi vauvan hoitoon liittyvät kirjat, ja sitten vauvalle luettavat kirjat. Älä kerää krääsää kotiin vaan käy kirjastossa ilahduttamassa vauvaasi erilaisilla kirjoilla. Voit myös viedä vauvan kirjastoon ja lukea siellä kirjoja. Muista tarkistaa kirjaston vauva- ja leikki ryhmät, jotka ovat ilmaisia. Siellä tapaat myös muita vanhempia joilla on saman ikäisiä lapsia. Vauvasi viihtyy varmasti!

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.