15.9 C
Helsinki
tiistai, 18 kesäkuun, 2024

Buy now

Näin säästät sähkölaskussa

Sähkölaskussa säästäminen ei ole vain taloudellisesti kannattavaa, vaan säästät myös luontoa samalla. Olemme listanneet tähän muutamia tapoja joilla voit säästää sähkölaskussasi.

  1. Sammuta valot, tv, tietokone ja ilmastointi kun lähdet huoneesta. Yksinkertaista, mutta säästät pitkän pennin sammuttamalla laitteet jos et käytä niitä tai tarvitse valoa muualla asunnossasi. 
  1. Irrota töpselit seinästä kun et tarvitse laitteita. Vaikka sähkö laite ei ole päällä, se imee kuitenkin vähän sähköä olemalla kiinni seinässä. Ota siis töpselit seinästä kun lähdet kotoa, etenkin jos lähdet lomalle. Voit ostaa jatkojohdon joissa on useita pistokkeita helpottaaksesi sähkön katkaisemista.
  1. Pyykinpesussa suosi mahdollisimman alhaisia lämpötiloja, ja pese vain täysiä koneellisia. Pika- ja eco ohjelmat käyttävät myös vähemmän sähköä ja vettä. Sinun ei tarvitse käyttää huuhteluainetta ollenkaa. Se ei ole hyvä kaikille kankaille, ja se tuo vaan tuoksun johon moni  on tottunut. Se on kallis kun sitä jatkuvasti ostaa. Kuivaa pyykit narulla eikä kuivausrummussa. Muista myös huoltaa pesukoneesi usein pidentääksesi sen ikää, pesemällä tyhjä koneellinen kuumalla vedellä vähän väliä.
  1. Käytä rikkalapiota imurin sijasta. Imurin käyttö maksaa noin 0.11e per tunti. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta kun säästät jokaisessa teossa vähän, säästät satasia vuodessa!
  1. Läppärin käyttö kuluttaa noin neljä kertaa vähemmän säästöä kuin pöytätietokone. Suosi siis läppäriä jos mahdollista. Tarkista ettei kaikki perheen jäsenet katso samaa ohjelmaa eri telkkareita eri huoneissa. Katsokaa kaikki yhdessä yhdeltä ruudulta.
  1. Mieti sopiiko yösähkö elämäntilanteeseesi paremmin. Jos olet vuorotöissä, iltakukkuja tai jaksat herätä yöllä käynnistämään pesukoneen, voit säästää tällä rahaa. 
  1. Vedenkeitin on halvempi vaihtoehto kuin kattilalla veden kiehuminen. Säästät varmasti rahaa jos keität paljon vettä tai juot teetä. Se on myös nopeampi kuin hellalla veden kiehauttaminen, eli säästät myös aikaa – joka kuten tiedämme on rahan arvoista.
  1. Jos sinulla on vanhoja kodinkoneita, ne kannattaa uusia jotta ne eivät vie niin paljon sähköä. Kannattaa satsata kodinkoneisiin joissa on eco ohjelmia ja jotka eivät kuluta paljoa sähköä. Kerro reippaasti myyjälle eco-tarpeistasi ja he osaavat sinua neuvoa.
  2. Mikro on paljon halvempi vaihtoehto, kuin ruuan uunilla lämmittäminen. Jos kuitenkin lämmität uunin, niin muista että voit sammuttaa sen viisi minuuttia ennen kokkauksen loppumista. Jälkilämpö kyllä lämmittää ateriasi. Kannattaa myös kokata useampi ruoka vaikka kerran viikossa kerralla kun uuni se on lämmin.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.