2.1 C
Helsinki
torstai, 25 huhtikuun, 2024

Buy now

Lainaa edullisesti Ruotsista? Pohjoismaiden pankit ovat sulautuneet myös Suomeen.

Kohtuukorot ja kotimaista tarjontaa joustavammat lainan ehdot ovat yhä useammin syynä siihen, miksi lainanottaja valitsee kotimaisen tarjonnan sijaan ulkomaisen lainantarjoajan tarjoaman lainan. Tarjonnan laajentuessa lainamarkkina saa lisää ja lisää kilpailijoita tarjoamaan toista edullisempia lainatarjouksiaan.

Jos väliaikainen kulutusluottojen korkokatto ei laskenut kulutusluottojen ja pikalainojen lainakorkoja pysyvästi alemmalle tasolle, niin todennäköisesti sen vihdoin tekee jokin tunnettu ruotsalainen tai muu isompi ulkomainen lainanantaja.

Lähivuosina ja varsinkin lähikuukausina Suomen lainamarkkinoille on rantautunut monia uusia pankkeja muista euroopan maista ja varsinkin pohjoismaista sekä Baltiasta. Vasta rantautuneet ovat digiajan uusia pankkeja, jotka tarjoavat palveluitaan ainoastaan verkossa. Tämän tyyppinen pankkitoiminta nostaa päätänsä pysyvästi ja jyrkemmällä kulmalla. Perinteiset suomalaiset pankit tulevat jäämään kulutusluottojen tarjonnassa auttamattomasti jalkoihin, kun nämä matalan kulurakenteen toimijat laittavat isoa vaihdetta silmään.

Digiajan pankkien tyypilliset palveluit ovat pikalainojen lisäksi kulutusluotot, luottokortit ja erilaiset talletustilit – myös vertaislainaaminen on tarjonnassa mukana.

Näiltä pankeilta voi usein tavoittaa vain yhden lainanantajan tarjonnan. Suomalaiset ovat jo tottuneet tavoittamaan useamman lainanantajan yhdellä hakemuksella, kuten kotimaisessa ja turvallisessa Bankenin palvelussa voi tavoittaa yli 25 pankkia, luotonmyöntäjää yhdellä hakemuksella.

Asiakaspalvelu suomeksi ja laina-chat

Nämä uudet pankit palvelevat vain verkossa tai oman sovelluksensa kauttta ja lisäksi sähköpostitse tai puhelimitse joissakin tapauksissa. Tämä ei kuitenkaan kuluttajia ole haitannut, vaan asiointi verkossa tapahtuu jopa mielekkäämmin kuin pankkitiskeille aikaa varten – se on ilmeisen vanhanaikaista jo. Varsinkin milleniaalit suosivat verkkotapaamisia.

Ruotsalaiset pankit Suomessa

TF Bank, Resurs Bank, Collector Bank ja Nordax Bank

Norjalaiset pankit Suomessa

Bank Norwegian, Instabank ja Komplett Bank

Virolaiset pankit Suomessa

Toistaiseksi vain Bigbank

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.