20.6 C
Helsinki
perjantai, 17 toukokuun, 2024

Buy now

Hunajan terveysvaikutukset ovat tavattomat

Hunaja on luonnollinen terveystuote. Se lievittää kurkkukipua ja helpottaa yskää. Hunajalla on antibakteerinen vaikutus ja sitä on käytetty haavojen hoitoon kautta vuosien. Hunaja imee haavanestettä itseensä ja parantaa haavat. Hunaja desinfioi ja levittää kipua, ja sitä voi käyttää myös lievien palovammojen hoitoon. Koska hunaja on luonnontuote, siitä tulleet kalorit ovat terveellinen ja hyvä tapa nostaa energiatasoa ja makeuttaa ruokia. Hunaja tekee hyvää vatsalle sekä estää hiivan ja bakteerien kasvamista elimistössä. Hunajaa voi käyttää ihonhoidossa, ja se toimii erityisen hyvin saunassa levitettynä iholle. Olen listannut alle tärkeimmät hunaja tuotteet jotka sinun tulisi tuntea.

Manuka hunaja – kaikkein kallein mutta terveellisin hunaja. Eurooppalaiset hunaja mehiläiset toivat sen Uuteen-seelantiin 1800-luvun alussa. Kun mehiläiset pölyttävät Manuka kasvista, niiden hunaja on voimakkaampi kuin tavallinen hunaja. Tämä johtuu siitä, että sillä on korkeampi metyyliglyoksaalin (MGO) pitoisuus kuin tavallisella hunajalla. Kun Manukan aktiivisuusluokitus nousee, niin hinta nousee myös, mutta se on sen arvoista. Manukassa kannattaa maksaa, ja kannattaa ostaa se kallein purkki – sinun terveytesi vuoksi.

Raakahunaja – jota on käytetty kansanlääkkeenä koko historian ajan. Sillä on erilaisia ​​terveysvaikutuksia ja lääketieteellisiä käyttötarkoituksia. Sitä käytetään jopa joissakin sairaaloissa haavojen hoitona. Monet näistä terveysvaikutuksista ovat ominaisia ​​raa’alle tai pastöröimättömälle hunajalle. Suurin osa ruokakaupoista löytyvästä hunajasta on pastöroitu. Korkea lämpö tappaa ei-toivotun hiivan, voi parantaa väriä ja koostumusta, poistaa kiteytymisen ja pidentää säilyvyyttä. Monet hyödyllisistä ravintoaineista tuhoutuvat kuitenkin prosessin aikana. Jos haluat kokeilla raakahunajaa, osta se luotettavalta paikalliselta tuottajalta. Raa’assa hunajassa on eniten antioksidantteja, ja sitä tosiaan käytetään enemmän haavojen hoitoon kuin mitään muuta hunajaa.

Saunahunaja – Voit ostaa kaupasta valmiin saunahunaja valmisteen iholle käytettäväksi, tai sitten ihan perus hunajan. Suosittelen sauna käyttöön halpaa hunaja valmistetta. Kallis hunaja kannataa nauttia syöden ja juoden, ja halvempi valmiste levittää iholle. Voit sekoittaa halpaan hunajaan sokeria tehdäksesi luonnollisen vartalokuorinnan.

Siitepöly – Mehiläiset keräävät siitepölyä kukkasista ja sekoittavat sen ruoansulatusentsyymien kanssa. Sitten he kuljettavat tämän seoksen, joka tunnetaan mehiläisten siitepölynä takaisin mehiläispesiin ja sitä säilytetään siellä ravinnon lähteenä muulle pesälle. Siitepöly, kuten muut mehiläisiin liittyvät tuotteet kuten hunaja ja mehiläisvaha, on jo pitkään ihmisten keräämä tuote ja sitä on käytetty luonnollisena lisäaineena. Tutkimukset osoittavat, että aliravituilla eläimillä, jotka söivät runsaasti mehiläisten siitepölyä sisältävää ruokavaliota, oli lisääntynyt ruumiinpaino ja lihasmassa. Joten, jos yrität päästä eroon rasvasta tai nostaa lihaskuntoa, sinun kannattaa ripotella mehiläisten siitepölyä vaikka smoothieeseen tai puuroon sekaan.

Royal Jelly – kuningatarhyytelö. Erikoisruokavaliosta johtuen kuningatar mehiläiset eroavat työntekijöistä monin tavoin. Kuningattaret ovat noin kaksinkertaisia, ne munivat noin 2000 munaa päivässä (naispuoliset työmehiläiset ovat hedelmättömiä) ja elävät 5–8 vuotta (noin 40 kertaa pidempään kuin työmehiläiset). Nämä erot ovat johtaneet markkinoitavaan oletukseen, että kuningatarhyytelön nauttiminen tekee ihmisille yhtä paljon kuin mehiläisille – eli se lisää kokoa, parantaa hedelmällisyyttä ja parantaa pitkäikäisyyttä. Monissa maissa emoainetta on edistetty laajalti kaupallisesti saatavana lääkkeenä, terveysruokana ja kosmeettisena aineena (pehmittävänä, kosteuttavana ja ravitsevana aineena). Sitä käytetään perinteisessä lääketieteessä pitkäikäisyyden saavuttamiseksi Euroopassa ja Aasiassa. Kuninkaallinen hyytelö on myyty ihon kirkastajana sekä hiusten kasvua stimuloivana aineena.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.