2.1 C
Helsinki
torstai, 25 huhtikuun, 2024

Buy now

Yrityslaina – Laskuri

Tarvitsetko lainaa yritykselle tai lisärahoitusta? Yrityslainalaskuri auttaa sinua suunnitelmien tekemisessä ja rahoitustarpeesi hahmottamisessa. Laske tarvitsemasi yrityslaina määrä ja kysy lainatarjous verkossa.

zmarta yrityslaina

Yrityslainalaskurin antama tieto on aina suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista, sillä eri alan ja eri suuruusluokan yrityksille myönnettävät korot ja maksut poikkeavat toisistaan.

Lainalaskuri auttaa yrityslainan kulujen hahmottamisessa

Lainalaskuri auttaa sinua yrityslainan määrän, lainan maksuerien ja yrityslainan maksuajan hahmottamisessa. Suosittelemme, että määrität ensin, paljonko yrityksesi tarvitsee lainaa ja arvioit lainan takaisinmaksuaikaa sen perusteella. Haluamasi yrityslainan maksuerän voit määrittää kuukausierän valitsijalla. Useimmat yrityslainat tarjotaaan maksimissaan 36 kuukauden maksuajalla ja se onkin suosituin vaihtoehto.

Yrityslainan lyhennystapa 

Kun sovit yrityslainasta, määritellään samalla myös sinulle sopivin lyhennystapa. Yrityslainoissa lyhennysvaihtoehtoja on kolme, kuten yksityislainoissakin on: kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja annuiteetti. 

Kiinteä tasaerä – Yrityslaina

Kiinteä tasaerä on loistava vaihtoehto lainasi lyhentämiseen, jos haluat että lainan kuukausittaiset takaisinmaksujen erät pysyvät samansuuruisena koko laina-ajan, eikä sinun tarvitse edes tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Mikäli yrityslainalle sovitty viitekorko nousee, niin laina-aika pitenee. Vastaavasti, jos viitekorko laskee, yrityslainan laina-aika lyhenee.

Tasalyhennys – Yrityslaina

Tasalyhennyksessä yrityslainasi lyhennykset ovat aina summaltaan samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron yläs/alas-liikkeiden mukaan. Jos korkotaso nousee, niin yrityslainasi kuukausierät nousevat. Vastaavasti jos korkotaso laskee, kuukausierät pienenevät. Lainan takaisunmaksujen pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys onkin hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi mahdollisimman nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä. Tämä olisi optimitilanne kaikille lainoille, sillä pääoma lyhenee jyrkästi – toisin kuin annuiteettilyhenteisissä, joissa makselet ensimmäiset vuodet pelkkiä korkoja.

3. Annuiteettilyhennys – Yrityslaina

Annuiteettimuotoisessa yrityslainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä tasan yhtä suuria ja laina-aikakin on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa tämän tyyppisen yrityslainan kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennystapa, jos kassasi kestää huomattavasti suuremmatkin kuukausittaiset lyhennykset.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.