4.6 C
Helsinki
keskiviikko, 24 huhtikuun, 2024

Buy now

Aloittavan Yrittäjän Opas – Yrityksen Starttirahan Hakemiseen vuonna 2024

Suomi on tunnettu vilkkaasta yrittäjyyden ilmapiiristään, ja monet ovat unelmoineet omasta yrityksestä. Mutta aloittaessaan uuden liiketoiminnan monet kohtaavat rahoitushaasteita. Onneksi Suomessa on tarjolla tuki aloittaville yrittäjille, kuten starttiraha, joka voi auttaa ensiaskeleiden ottamisessa liiketoiminnan maailmassa. Tässä oppaassa käsitellään, miten aloittava yrittäjä voi hakea starttirahaa vuonna 2024.

Mikä on Starttiraha?

Starttiraha on tarkoitettu tukeamaan uusien yritysten perustamista ja niiden alkuvaiheen toimintaa. Se tarjoaa taloudellista tukea yrittäjille heidän ensimmäisten kuukausien aikana, jolloin liiketoiminta voi olla haavoittuvainen ja vaatia ylimääräistä rahoitusta.

Kenelle Starttirahaa Myönnetään?

Starttirahaa myönnetään yksityishenkilöille, jotka perustavat ensimmäistä kertaa yrityksen. Yleensä hakijan on oltava päätoiminen yrittäjä, eli hän ei voi olla palkkatyössä yrityksessä, jota hän perustaa. Lisäksi hakijan on esitettävä uskottava liiketoimintasuunnitelma ja osoitettava, että hänellä on riittävät valmiudet ja resurssit yrityksen käynnistämiseen.

Miten Hakea Yrityksen Starttirahaa?

Tässä simppelit 3 kohdan ohjeet starttirahan hakemiseksi:

  1. Tee Liiketoimintasuunnitelma: Aloita laatimalla perusteellinen liiketoimintasuunnitelma. Siinä tulisi kuvata yrityksesi tavoitteet, toimiala, kohdemarkkinat, kilpailutilanne, markkinointistrategia ja taloudelliset ennusteet. Tämä on avainasemassa starttirahan hakuprosessissa.
  2. Tutustu Ehtoihin ja Hakukriteereihin: Ennen hakemuksen täyttämistä tutustu tarkasti starttirahan myöntämiseen liittyviin ehtoihin ja hakukriteereihin. Varmista, että täytät kaikki vaatimukset ja että liiketoimintasi sopii starttirahan piiriin.
  3. Täytä Hakemus: Kun olet varma siitä, että täytät kaikki vaatimukset, täytä starttirahahakemus huolellisesti. Hakemuksen voi yleensä täyttää verkossa tai paperilomakkeella, riippuen siitä, mistä tahosta haet starttirahaa.

Starttirahahakemuksen jälkeen hoida ja seuraa seuraavat asiat

  1. Toimita Tarvittavat Liitteet: Hakemuksen liitteenä saattaa vaatia tiettyjä asiakirjoja, kuten liiketoimintasuunnitelma, yrityksen perustamista koskevat asiakirjat ja mahdollisesti muita taloudellisia dokumentteja. Varmista, että kaikki tarvittavat liitteet ovat mukana hakemuksessasi.
  2. Seuraa Hakemuksen Käsittelyä: Kun hakemuksesi on toimitettu, seuraa sen käsittelyä. Tämä voi kestää jonkin aikaa, joten ole kärsivällinen. Jos hakemuksessasi on puutteita tai tarvitset lisätietoja, sinuun otetaan yhteyttä.
  3. Päätöksen Saaminen: Kun hakemuksesi on käsitelty, saat päätöksen starttirahan myöntämisestä tai hylkäämisestä. Jos starttiraha myönnetään, saat ohjeet siitä, miten ja milloin saat tuen käyttöösi.

Starttiraha voi olla arvokas tuki aloittaville yrittäjille heidän liiketoimintansa alkuvaiheessa. On kuitenkin tärkeää valmistautua huolellisesti ja varmistaa, että täytät kaikki vaatimukset ennen hakemuksen jättämistä. Seuraamalla tämän oppaan antamia ohjeita voit parantaa mahdollisuuksiasi saada starttirahaa ja aloittaa menestyksekkään liiketoiminnan vuonna 2024. Onnea matkaan yrittäjyyden polulla!

TE-palveluiden Starttiraha-sivu

Yrityksen starttiraha, usein kysyttyä

Mihin starttirahaa ei saa käyttää

Muuhun kuin yritystoiminnan aloittamiseen ja ylläpitämiseen.

Kuinka paljon starttirahaa voi saada

Starttiraha on peruspäivärahan suuruinen ja sitä maksetaan enintään (5) viideltä kalenteripäivältä viikossa. Vuonna 2024 starttiraha on 37,21 €/pvä, eli noin 740 €/kk. Starttiraha on henkilökohtaista ja veronalaista tuloa aloittavalle yrittäjälle.

Kuinka kauan starttirahaa saa

Maksimissaan yhden vuoden ajan. Starttirahalla turvataan yrittäjän toimeentulo sinä aikana, jonka yritystoiminnan käynnistymisen ja sen vakiinnuttamisen on arvioitu kestävän – kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan.

Saako starttirahaa jos on töissä?

Starttirahaa hakiessa hakijan muut tulot eivät ole esteenä starttirahan myöntämiselle. Starttirahan myöntämisen jälkeen (ja etuuden saamisen aikana) ei ole enää tarkoitus saada muualta kuin yritystoiminnasta tuloja, joten yritystoiminnan on oltava päätoimista starttirahan saamiseksi.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.