15.9 C
Helsinki
tiistai, 18 kesäkuun, 2024

Buy now

Pikavippien sääntely tiukentuu

Talousvaliokunta aikoo esittää pikavippien sääntelyn tiukentamista ja myös merkittävää muutosta maksuhäiriörekisteriä koskevaan lainsäädäntöön. Maksuhäiriömerkintöjen halutaan poistuvan, kun maksuhäiriömerkinnän perusteena olevat maksut on hoidettu asianmukaisesti.

Talousvaliokunnassa on hyväksytty mietintö hallituksen esityksestä kuluttajaluottoja koskevien säännösten muuttamisesta. Tämä muutos tulisi voimaan vain väliaikaisesti COVID-19 -epidemiaan liittyvän poikkeustilan vuoksi.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Käytännössä tässä lakiesityksessä kuluttajaluotoille, eli käytännössä ainakin pikavipeille, asetetaan tilapäinen 10% korkokatto ja samalla suoramarkkinointi kielletään, tarkoittaen sähköpostia ja sms-viestejä.

Lakimuutos on tuleva olemaan voimassa 31.12.2020 asti. Pikavippejä suitsivaa lainsäädäntöä tulisi talousvaliokunnan mukaan tehdä pysyväksi ja he aikovatkin esittää pitkäaikaisempia ratkaisuja kuluttajaluottojen alentamiseen ja sosiaalisen luototuksen valtakunnallistamiseen, sekä maksuhäiriömerkintöjen poistamiseksi ja alaan liittyvän mainonnan hillitsemiseen pysyvästi.

Mitä mieltä sinä olet tästä muutoksesta? Kommentoi.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.