16.6 C
Helsinki
maanantai, 17 kesäkuun, 2024

Buy now

Temu – Mikäs verkkokauppa tämä on?

Temu verkkokauppa on noussut nopeasti yhdeksi puhutuimmista verkkokauppoista. Mutta mikä on Temu, ja minkälainen kokemus asiakkaille tarjoutuu tässä uudessa digitaalisessa markkinapaikassa? Selvitimme perinpohjaisesti mikä Temu -verkkokauppa on ja mitkä ovat sen taustat. Lue artikkelimme ja tiedät varmemmin uskallatko tehdä tilauksen Temusta.

Mikä on Temu?

Temu on verkkokauppapalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, alkaen vaatteista ja asusteista aina kodin tarvikkeisiin ja elektroniikkaan. Temu erottuu kilpailijoistaan edullisten hintojensa ja monipuolisen tuotevalikoimansa ansiosta. Se on saanut suosiota erityisesti nuorempien kuluttajien keskuudessa, jotka etsivät laadukkaita tuotteita kohtuulliseen hintaan.

Temu on verkkokauppapaikka, jota operoi kiinalainen sähköisen kaupankäynnin yhtiö PDD Holdings. Se tarjoaa huomattavia alennuksia ja useimmat tuotteet lähetetään suoraan Kiinasta. PDD Holdings, joka omistaa myös suositun Pinduoduo-verkkokaupan, oli alun perin rekisteröity Caymansaarille ja siirsi rekisteröintipaikkansa Shanghaista Dubliniin vuonna 2023. Temun alusta käynnistettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa syyskuussa 2022, ja se on laajentunut useisiin maailman osiin.

Onko Temu luotettava?

Luotettavuus on tärkeä tekijä verkkokaupassa asioitaessa. Temu on pyrkinyt rakentamaan luotettavaa mainetta tarjoamalla asiakkailleen turvallisen ostokokemuksen. Se noudattaa tiukkoja tietoturvastandardeja ja tarjoaa asiakkaille selkeät toimitusehdot ja palautuskäytännöt. Lisäksi Temun asiakaspalvelu on saanut kiitosta nopeasta ja avuliaasta palvelustaan.

Asiakkaiden kokemukset ja arvostelut

Asiakkaiden kokemukset Temusta vaihtelevat. Monet ovat olleet tyytyväisiä edullisiin hintoihin ja tuotteiden laatuun. Kuitenkin joillakin on ollut haasteita toimitusaikojen ja tuotteiden palauttamisen kanssa. On suositeltavaa lukea muiden asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia ennen ostoksen tekemistä.

Suositut haut Temussa

Temun suosituimpien tuotteiden joukossa ovat muun muassa naisten ja miesten vaatteet, kodin sisustustarvikkeet ja pienet elektroniikkalaitteet. Asiakkaat etsivät usein myös kausittaisia tuotteita, kuten loma-ajan koristeita tai erityisiä urheiluvälineitä.

Yhtiön Taustatiedot ja Omistajat

Temu on perustettu vastaamaan nykyaikaisen kuluttajan tarpeita nopeasti muuttuvassa digitaalisessa kauppamaailmassa. Yhtiö on saanut alkunsa innovatiivisena startup-yrityksenä, jonka tavoitteena on ollut tarjota helppokäyttöinen ja kattava verkkokauppa-alusta. Sen perustajat ovat olleet kokeneita teknologia- ja kaupan alan ammattilaisia, jotka ovat nähneet mahdollisuuden markkinarakoon, jossa yhdistyvät edulliset hinnat, laaja tuotevalikoima ja käyttäjäystävällinen ostokokemus.

Omistajien tausta on monipuolinen, sisältäen sekä teknologiasektorin että vähittäiskaupan asiantuntijoita. He ovat panostaneet erityisesti digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen, jotta asiakaskokemus olisi mahdollisimman saumaton ja miellyttävä.

Suosion Kasvu

Temun suosio on kasvanut merkittävästi lyhyessä ajassa. Tämä johtuu useista tekijöistä, kuten kilpailukykyisistä hinnoista, laajasta ja monipuolisesta tuotevalikoimasta sekä käyttäjäystävällisestä alustasta. Erityisesti nuoremmat kuluttajat ovat löytäneet Temun, arvostaen sen nopeita toimitusaikoja ja trendikkäitä tuotteita.

Suosion kasvua voidaan mitata muun muassa kävijämäärissä, myynnin kasvussa ja asiakaspalautteessa. Yhtiö on raportoinut merkittävää kasvua sekä verkkosivujensa liikenteessä että myyntiluvuissa, mikä osoittaa sen saavuttaneen vankan aseman markkinoilla. Asiakkaiden arvostelut ja suosittelut ovat myös olennainen osa Temun suosion kasvua, sillä positiiviset kokemukset ja suosittelut sosiaalisessa mediassa ovat lisänneet merkittävästi yhtiön näkyvyyttä ja houkutelleet uusia asiakkaita.

Temu -verkkokaupan taustatietoja lyhyesti

 • Omistaja: Temu on PDD Holdingsin omistama, Dublinissa toimiva kansainvälinen kauppakonserni. PDD Holdings omistaa myös Pinduoduon.
 • Alkuperä: Pinduoduo muutti nimensä PDD Holdingsiksi vuonna 2023 ja siirsi päätoimipaikkansa Shanghaista Dubliniin. Yhtiön perustamispaikaksi mainitaan Boston, mutta sen tarkka alkuperä on epäselvä.
 • Toiminta: Temu toimii välittäjänä ostajien ja myyjien välillä, yhdistäen asiakkaat suoraan toimittajiin ja hoitaen tuotteiden toimitukset.
 • Eettisyys ja Laatu: Artikkelissa mainitaan, että Temun tuotteiden laatu voi vaihdella ja että yritys väittää noudattavansa eettisiä käytäntöjä tuotannossaan, mutta sen toimintaa ei ole riippumattomasti varmistettu.

Varoitus: Mahdollinen Huijausriski

Kun kyse on uusista tai nopeasti suosiotaan kasvattavista verkkokaupoista, kuten Temu, on tärkeää olla valppaana mahdollisten huijausriskien suhteen. Temun tapauksessa on syytä olla tietoinen siitä, että vaikka se on saavuttanut suosiota ja tarjoaa monia houkuttelevia tuotteita, on olemassa riskejä, jotka muistuttavat muita samankaltaisia sivustoja, kuten Wish.

Mitä Tarkistaa:

 1. Tuotekuvaukset ja -arvostelut: Onko tuotteiden kuvaukset ja asiakasarvostelut uskottavia? Epäselvät tai epärealistiset tuotekuvaukset ja ylenpalttiset viiden tähden arvostelut ilman perusteluja voivat olla merkkejä epäluotettavasta lähteestä.
 2. Toimitusajat ja -kulut: Ovatko toimitusajat realistisia ja toimituskulut kohtuullisia? Pitkät toimitusajat ja korkeat kulut voivat viitata siihen, että tuotteet lähetetään kaukaa ja mahdolliset palautukset ovat hankalia.
 3. Yhtiön taustatiedot: Onko yhtiön taustatietoja saatavilla ja läpinäkyviä? Huijaussivustot usein välttelevät läpinäkyvyyttä ja niiden yhteystiedot saattavat olla epämääräisiä tai puuttua kokonaan.
 4. Maksutavat: Tarjoaako verkkokauppa turvallisia ja tunnettuja maksutapoja? Epävarmat tai tuntemattomat maksuvaihtoehdot voivat olla merkki huijauksesta.
 5. Tietosuoja ja -turvallisuus: Onko sivustolla selkeä tietosuojakäytäntö ja turvalliset yhteydet (esimerkiksi HTTPS)?

Toiminta epäilyttävissä tilanteissa:

 • Tee taustatutkimusta: Etsi tietoa yrityksestä ja lue arvosteluja itsenäisiltä foorumeilta.
 • Älä jaa yksityisiä tietoja: Ole varovainen henkilökohtaisten ja maksutietojen jakamisen suhteen.
 • Käytä luotettavia maksutapoja: Käytä maksutapoja, jotka tarjoavat ostajansuojaa, kuten luottokortteja.
 • Raportoi epäilyttävät sivustot: Jos törmäät huijausyrityksiin, raportoi ne asianomaisille viranomaisille.

Usein kysyttyä

Mikä sivusto on TEMU?

Temu, kiinalainen pikamuodin verkkokauppa, teki debyyttinsä Yhdysvaltain markkinoilla syyskuussa 2022. Neljän kuukauden aikana Temu saavutti huomattavan suosion, tavoittaen 44,5 miljoonaa ainutlaatuista kävijää. Tämä nopea kasvu on poikkeuksellista Yhdysvaltain markkinoilla.

Tuleeko TEMUsta tilatessa tullimaksuja?

Alkaen heinäkuusta 2021, kaikkien Euroopan unionin ulkopuolelta saapuvien tavaroiden on vaadittu läpikäyvän tullausprosessin, ja niistä on ollut maksettava arvonlisävero. Tämä arvonlisävero on tyypillisesti 24 prosenttia paketin kokonaisarvosta, joka sisältää sekä itse tuotteen arvon että kuljetuskustannukset.

Mikä yritys on TEMUn takana?

Temu on kansainvälinen kauppa-alusta, joka kuuluu kiinalaiselle Pinduoduo-yritykselle. Pinduoduo on yksi Kiinan suurimpia verkkokaupan toimijoita.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.