Sähkösopimuksen kilpailutus

0

Sähkösopimus, joka löytyy jokaisesta suomalaiskodista, on siis tuiki pakollinen hankinta ja koskettaa meistä liki jokaista. Voidaankin siis todeta, että se ei ole ihan yhden tekevää minkä yhtiön kanssa sopimuksen tekee? Useinkaan ei tule helposti ajateltu, että kuten lainatarjouksen, myös sähkösopimuksen voi onneksi kilpailuttaa yhdellä hakemuksella. Esimerkiksi Zmartan palvelussa kilpailutat niin lainat kuin sähkösopimuksenkin.

Sähkön kilpailutus kannattaa siitäkin huolimatta, että sähkönsiirrossa joutuukin tyytymään siirron osalta siihen verkkopalveluun, jonka verkossa on tai jonka alueella asuu. Esimerkiksi jos asut Helsingissä, maksat siirrosta Helsingin Energialle ja Tampereella olet suoraan sidottuna Tampereen Sähköverkossa. Kuitenkin, kilpailuttaa voit sähkön käyttöhinnan, joissa hinnan ero edullisimman ja kalleimman välillä voi olla valtava, joka näkyy etenkin silloin jos asuntosi lämpiää sähköllä tai lämmität vaikkapa uima-allastasi suorasähköllä.

Sähkö tulee usein helposti otettua samalla sopimuksella paikalliselta sähköyhtiöltä ja se ei välttämättä (useinkaan) ole se halvin vaihtoehto. Se on kylläkin vaihtoehdoista se helpoin, koska laskuja tulee vain yksi.

Sähkön hinta jakaantuu viiteen eri osaan:

  • Sähkönsiirron perusmaksu (yleensä muutama eur/kk)
  • Sähkönsiirtomaksu (kulutuksen mukaan)
  • Sähköenergian perusmaksu (yleensä muutama eur/kk)
  • Sähköenergian maksu (kulutuksen mukaan)
  • Eri verot (sähkövero + arvonlisävero)

Sähkönsiirtomaksua maksat sähköverkon ylläpidosta vastaavalle tahille. Siirron osuutta ei voi kilpailuttaa, vaan olet täysin verkkoa ylläpitävän yhtiön armoilla. Lainsäädäntö määrittää kyllä maksimikorotukset vuosittain ja käytänössä tämä osuus on koko ajan kovassa nosteessa. Käytetyn sähköenergian osuus on se, joka voidaan ostaa miltä vain toimittajalta Suomesta ja se kannattaa kilpailuttaa heti, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Edullisia tarjouksia tällä hetkellä

Fortumin Vakio -paketti alkaen 16€/kk johon isäksi nyt ensimmäinen kuukausi hintaan 0€.

fortum vakio 16eur

Fortumin Vakaa -paketti

- KILPAILUTA LAINATARJOUS MAKSUTTA -

Kommentoi Aihetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Storytel

(parhaat äänikirjat !)

Kuuntele nyt 3kk jopa -60%

Lähes miljoona tarinaa pimeän halpaan hintaan! Hinnat alk. 3,99 €/kk – tarjous voimassa vain 30.11. asti.

Ei sitoutumisaikaa 👉

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.