20.6 C
Helsinki
perjantai, 17 toukokuun, 2024

Buy now

Festarit Suomessa 2023 – Musiikkijuhlat parhaimmillaan

Festarit Suomessa 2023 – Jättilista (päivittyy kokoajan)

Katso vinkit festareille listan lopusta!

Älä toista samoja virheitä kuin viimevuonna 👍

Kesä 2023 on täynnä toinen toistaan huikeampia festivaaleja Suomessa. Niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin musiikkifanit pääsevät nauttimaan laadukkaasta ohjelmistosta eri puolilla maata. Tässä artikkelissa käymme läpi vuoden 2023 kuumimmat festarit, niiden tarjontaa ja annamme vinkkejä festarikävijöille.

Ruisrock – Turku

Heinäkuun alussa järjestettävä Ruisrock on yksi Suomen vanhimmista ja suosituimmista festivaaleista. Turun Ruissalossa vietettävä kolmipäiväinen tapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin artisteja. Vuoden 2023 pääesiintyjiin kuuluvat muun muassa Nightwish, Arctic Monkeys ja Billie Eilish. Ruisrock panostaa myös kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin, joten voit nauttia musiikista hyvällä omallatunnolla.

Provinssi – Seinäjoki

Provinssi on toinen kesän suurista musiikkifestivaaleista, joka järjestetään Seinäjoen Törnävänsaaressa kesäkuun lopulla. Provinssin ohjelmisto kattaa monenlaisia musiikkigenrejä, ja se tunnetaankin erityisesti rohkeasta ja monipuolisesta artistivalikoimastaan. Vuoden 2023 esiintyjäkaartiin kuuluvat esimerkiksi Kendrick Lamar, Haloo Helsinki! ja JVG. Provinssissa on panostettu erityisesti festivaalialueen viihtyisyyteen ja erilaisten ruokavaihtoehtojen tarjontaan.

Flow Festival – Helsinki

Flow Festival tunnetaan erityisesti sen urbaanista tunnelmasta ja ainutlaatuisesta sijainnistaan Helsingin Suvilahdessa. Elokuussa järjestettävä Flow tarjoaa laajan kattauksen elektronista musiikkia, indie-bändejä ja uutta kotimaista musiikkia. Vuoden 2023 ohjelmistossa on mukana muun muassa Björk, Kraftwerk 3D ja Chisu. Flow Festivalilla on vahva fokus kestävään kehitykseen ja taide-elämyksiin, mikä tekee siitä ainutlaatuisen kokemuksen.

Ilosaarirock – Joensuu

Ilosaarirock tunnetaan rennosta tunnelmastaan ja kauniista sijainnistaan Joensuun Laulurinteen alueella. Heinäkuussa vietettävä Ilosaarirock tarjoaa monipuolisen musiikkikattauksen sekä kotimaisista että kansainvälisistä artisteista. Vuoden 2023 esiintyjälistalta löytyvät muun muassa Lorde, The Offspring ja Samuli Putro. Ilosaarirock tunnetaan myös erinomaisesta yhteisöllisyydestään ja festivaalikansan hyvästä meiningistä, mikä tekee siitä ikimuistoisen kokemuksen.

Sideways – Helsinki

Sideways järjestetään Helsingin Nordenskiöldinkadun alueella kesäkuun alussa ja on erityisesti indie- ja vaihtoehtomusiikin ystävien festivaali. Vuoden 2023 esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Tame Impala, Mitski ja Oranssi Pazuzu. Sideways panostaa myös taiteeseen ja erikoisempaan ohjelmaan, kuten elokuviin, performansseihin ja taideinstallaatioihin, mikä tekee siitä kiehtovan kohteeseen erityisesti kulttuurin ystäville.

Pori Jazz – Pori

Pori Jazz on Suomen suurin jazzfestivaali ja yksi Euroopan vanhimmista. Porin Kirjurinluodossa heinäkuussa järjestettävä tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa niin jazzin kuin muidenkin musiikkityylien ystäville. Vuoden 2023 esiintyjiin kuuluvat esimerkiksi Herbie Hancock, Melody Gardot ja Snarky Puppy. Pori Jazzissa panostetaan erityisesti tunnelmaan ja viihtyisyyteen, mikä tekee siitä erinomaisen paikan nauttia kesästä ja hyvästä musiikista.

Himos Festival – Jämsä

Juhannuksen aikaan järjestettävä Himos Festival on keskisuomalaisen Jämsän Himosvuoren juurella sijaitseva suosittu musiikkifestivaali. Himos Festival tunnetaan erityisesti sen rennosta tunnelmasta, joka sopii täydellisesti juhannusjuhlijoille. Monipuolinen ohjelmisto keskittyy pääasiassa suomalaiseen musiikkiin, ja vuoden 2023 esiintyjälistalla ovat muun muassa Apulanta, Vesala ja Antti Tuisku.

Juhannuksen festarivinkit:

 1. Varaudu juhannusliikenteeseen: Juhannuksen aikaan liikenne voi olla vilkasta, joten varaa riittävästi aikaa matkantekoon.
 2. Ota mukaan hyttyskarkote: Juhannuksena hyttyset voivat olla aktiivisia, joten hyttyskarkote on hyvä olla mukana.
 3. Muista turvallisuus: Juhannusjuhlat voivat olla vilkkaita, joten pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi.
 4. Tutustu perinteisiin: Juhannus on perinteikäs juhla, joten voit halutessasi tutustua erilaisiin juhannusperinteisiin ja ottaa ne osaksi festivaalikokemustasi.
 5. Nauti keskiyön auringosta: Juhannuksena aurinko ei laske täysin monilla Suomen alueilla, joten nauti keskiyön auringosta ja valoisasta yöstä.

Yhteenveto Suomen festarikesästä 2023

Suomen festarikesä 2023 tarjoaa musiikkielämyksiä jokaiseen makuun. Eri puolilla maata järjestettävät festivaalit kattavat niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin esiintyjiä eri musiikkigenreistä. Juhannuksen festivaalit, kuten Himos Festival, tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän juhannusperinteitä ja musiikkia. Muista nauttia festivaalitunnelmasta ja pitää huolta itsestäsi sekä ystävistäsi.

Festarivinkit:

 1. Osta liput ajoissa: Festariliput saattavat myydä loppuun nopeasti, joten on hyvä olla ajoissa liikkeellä.
 2. Tutustu esiintyjiin etukäteen: Näin voit löytää uusia suosikkeja ja suunnitella festaripäiväsi paremmin.
 3. Valmistaudu sään mukaan: Sateenvarjo, aurinkorasva ja vaihtovaatteet ovat hyvä olla mukana.
 4. Muista nesteytys ja lepo: Pitkät päivät auringossa voivat olla rankkoja, joten muista juoda riittävästi ja levätä tarvittaessa.
 5. Nauti tunnelmasta: Festivaalit ovat paikka nauttia musiikista, ystävistä ja uusista kokemuksista – anna itsellesi lupa nauttia täysillä!

Majoitus festareille vielä avoinna?

Nukutko teltassa? Se voi olla helppo vaihtoehto, mutta sateisena kesänä melko kurja vaihtoehto. Tässä vinkkimme festarimajoitukseen. Tässä TOP 7 eniten käytetyt hakukoneet majoituksen etsintään:

 1. booking.com
 2. airbnb.fi
 3. trivago.fi
 4. expedia.com
 5. agoda.com
 6. vrbo.com
 7. hotels.com

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.