15.4 C
Helsinki
lauantai, 18 toukokuun, 2024

Buy now

Säästövinkit kierrättäjälle – TOP 6 vinkkiä naisille 6/2022

Säästöjen kerryttäminen on mukavaa ja palkitsevaa missä tahansa elämänvaiheessa. Mutta erityisen hyvän mielen saat kun säästät myös luontoa rahan säästämisen ohessa. Lue tästä vuoden 2024 parhaat säästövinkit jotka auttavat kukkarosi lisäksi myös luontoa.

1. Geisha Shaver kestohöylä

Geisha shaver on “oikea” partaterä, joka antaa ekologisen ja taloudellisen sheivauksen kuormittamatta luontoa turhalla muovijätteellä. Tuotteen hinta on noin 15-25e riippuen tarjouksista. Vaihtoterien hinta on noin 2e, ja ne kestävät monta kuukautta. Säästät pitkällä tähtäimellä paljon enemmän muoviterien käyttöön verrattuna, sillä Geisha Shaver kestää lopun ikäsi.

2. Pesupähkinät

Pesupähkinät ovat ympäristö- ja ihoystävällinen “pesuaine”. Ne kasvavat Himalajan vuoristo alueella, jossa paikalliset ovat käyttäneet niitä itsensä ja kotinsa puhdistamiseen vuosikausia. Niitä käytetään esim. pyykinpesu aineena tai muussa siivouksessa. Laita 3-5 pähkinää pakkauksessa mukana tulevaan kangas pussiin ja lisää pesukoneeseen. Voit käyttää samat pähkinät noin viisi kertaa. Pesupähkinöissä ei ole hajusteita, sillä ne ovat täysin luonnollinen tuote. Niiden teho ei ole yhtään huonompi kuin ns. “tavallisella” pyykinpesuaineella. Pesupahkinät maksavat n. 9e per paketti, ja koko paketti kestää 1,5 vuotta. Kyllä – saat pestyä 1.5 vuoden pyykit hintaan 9e. 

3. Kuukautiskuppi (kuukuppi)

Kuukautiskuppi on turvallinen vaihtoehto kertakäyttö kuukautissuojille. Se on muovinen kuppi joka kerää veren ennen kuin huuhtelet sen. Voit pestä sen uudelleen ja uudelleen ja se kestää sinulla loppuelämäsi. Mieti tätä – et joudu ikinä enään liriin jos unohdat ostaa kuukautissuojia. Pitkällä ajanjaksolla kuukuppi säästää sinulle paljon rahaa säästäen myös luontoa muovijätteeltä. Muista katsoa uusimmat tarjoukset kuukuppia ostaessasi eri verkkosivuilta! 

4. Polkupyorä

Tämän varmasti tiesitkin jo. Polkupyörän arkikäyttö pitää kunnostasi huolen. Samalla kuitenkin säästät uskomattoman paljon luontoa sekä rahaa. Toinen saman edun tuova vaihtoehto sinulle on kävely. Säästät tolkuttomia määriä rahaa jos sinun ei tarvitse maksaa bussilippua taikka bensoja. Älä vain lupaa pyöräillä huomenna, vaan mene nyt heti pumppaamaan kumit täyteen ilmaa ja tarkista että pyörä on kunnossa huomista aamua varten – ja muista kypärä!

5. Uff ja kierrätyskeskukset

Tiedätkö paljonko vaateteollisuus kuormittaa luontoa? Osta itsellesi klassisia vaatteita joita voit käyttää vuosi toisensa jälkeen. Unohda tämän hetken trendit kukkarosi sekä luonnon vuoksi. On parempi satsata kerralla kalliimpaan vaatekappaleeseen, jos se kestää sinulla vuosia. Säästät pitkällä tähtäimellä rahaa, sekä tietty luontoa. Voit myös saada huonekalut ja muut tavarat kierrätettyinä. Nettiryhmissä annetaan paljon ilmaiseksi tai alhaisella hinnalla tavaraa pois kierrätys mielessä. 

6. Kierrätetty ruoka

ResQ appi antaa sinun ostaa ruokakasseja pilkkahintaan ruokakaupoista. Kassit ovat täynnä ruokaa joiden päiväys on vanhenemassa. Voit myös ostaa ruoka annoksia ravintoloista joissa on päiväys vanhenemassa. Lue myös yöruoka -tarjouksista.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.