2.1 C
Helsinki
torstai, 25 huhtikuun, 2024

Buy now

Halvat ja herkulliset ruoka ostokset

Ruokaa kannattaa ostaa tarjouksesta ja vaikka pakastaa osa. Tee ruokaa isommissa annoksissa ja laita yli jäänyt pakkaseen – iso säästö!

Illalla kun menee kauppaan niin sieltä löytyy tarjouksia tuotteista joiden päiväys on vanhenemassa. 

Jos aikaa riittää, kannattaa tarkistaa tarjoukset etukäteen ja käydä useammassa kaupassa kerralla. Kannattaa myös vertailla hintoja alueesi lähikaupoissa. Jotkut K-marketit ovat esimerkiksi huomattavasti kalliimpia kuin toiset K-marketit. 

Tässä vinkkejä ruokakaupassa säästämiseen:

  • Lataa ruokakauppojen appit saadaksesi henkilökohtaisia tarjouksia. Nämä auttavat sinua myös kauppa listan tekemisessä, koska näet ajankohtaiset tarjoukset eri kaupoista.
  • Revi vihanneksista turhat pois ennen punnitsemista. Esim. kukkakaali kannattaa punnita sen jälkeen kun painavat, turhat lehdet on otettu pois siitä.
  • Kurkkaa fiksuruoka.fi ja Matsmart verkkosivut joista saa ylijäämäruokaa kotiinkuljetuksella.
  • Kurkkaa ResQ appin ruokakassit! Appissä on eri kauppoja joista voit saada kassillisen ruokaa jonka päiväykset ovat vanhenemassa. Et toki voi vaikuttaa kassisi sisältöön, mutta kassit ovat edullisia and ystäväni ovat kaikki olleet tyytyväisiä saamiensa kassien sisältöön. Saat ResQ appistä myös ravintoloista hävikkiä edullisesti. 
  • Vertaile tuotteita keskenään. Unohda merkkiuskollisuus ja lue tuotteiden sisältö. Tämä voi olla aikaa kuluttavaa kun ensimmäisen kerran tutkit tuotteita, mutta seuraavalla kerralla tiedät jo mistä tuotteesta saat eniten hyötyä. Joskus halvemmat tuotteet voivat jopa olla terveellisempiä. Kannattaa siis lukea pikku printti eri tuotteissa! 
  • Tarjoukset kannattaa hyödyntää järkevästi. Mieti tarkkaan tuleeko sinun syötyä jotain tuotetta, vai himottaako sinua vain tuotteen alennettu hinta. Varastoi toki hyvää ruokaa laittamalla sitä pakkaseen jos tuote on sinulle mieluinen.
  • Ostamalla netistä ruuat maksat toimituskulut, mutta säästyt heräte ostoksilta. Voit myös tarkemmin kontrolloida budjettiasi tilaamalla ruoka ostokset kotiovelle asti. Todennäköisesti säästät rahaa tilaamalla ruokakassit kotiisi, etenkin jos sinulla on taipumusta sortua pikku heräteostoksiin.
  • Jos kuitenkin menet ruokakauppaan, laadi kauppalista ja pysy siinä. Älä mene kauppaan nälkäisenä, koska saatat sortua heräteostoksiin. Kannattaa huolella laatia kauppalista kotona tarkastaen tarjoukset eri kaupoista.
  • Vältä hävikkiä. Banaaneita kannattaa ostaa vain niin monta kuin tarvitsee. Jos kuitenkin ostat liikaa, muista että voit pakastaa ne. Niistä saa sitten jäätelöt tai smoothiet tehtyä itse. Älä siis anna banaanien joutua roskikseen!
  • Koita käydä kaupassa vain kerran viikossa. Oletko ikinä poikennut kauppaan ostamaan maitotölkkiä, ja palannut kotiin kokonaisen ruokakassin kanssa? Et ole ainoa. Kannattaa välttää näitä extra kauppa reissuja, sillä se säästää sinulle paljon rahaa kuukaudessa.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.