Pikavipit ja pikalainatLaina
Trendaavat

Pikavippien sääntely tiukentuu

Maksuhäiriömerkintöjen halutaan poistuvan, kun maksuhäiriömerkinnän perusteena olevat maksut on hoidettu asianmukaisesti.

Talousvaliokunta aikoo esittää pikavippien sääntelyn tiukentamista ja myös merkittävää muutosta maksuhäiriörekisteriä koskevaan lainsäädäntöön. Maksuhäiriömerkintöjen halutaan poistuvan, kun maksuhäiriömerkinnän perusteena olevat maksut on hoidettu asianmukaisesti.

Talousvaliokunnassa on hyväksytty mietintö hallituksen esityksestä kuluttajaluottoja koskevien säännösten muuttamisesta. Tämä muutos tulisi voimaan vain väliaikaisesti COVID-19 -epidemiaan liittyvän poikkeustilan vuoksi.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Käytännössä tässä lakiesityksessä kuluttajaluotoille, eli käytännössä ainakin pikavipeille, asetetaan tilapäinen 10% korkokatto ja samalla suoramarkkinointi kielletään, tarkoittaen sähköpostia ja sms-viestejä.

Lakimuutos on tuleva olemaan voimassa 31.12.2020 asti. Pikavippejä suitsivaa lainsäädäntöä tulisi talousvaliokunnan mukaan tehdä pysyväksi ja he aikovatkin esittää pitkäaikaisempia ratkaisuja kuluttajaluottojen alentamiseen ja sosiaalisen luototuksen valtakunnallistamiseen, sekä maksuhäiriömerkintöjen poistamiseksi ja alaan liittyvän mainonnan hillitsemiseen pysyvästi.

Mitä mieltä sinä olet tästä muutoksesta? Kommentoi.

MAINOS: KUUKAUSI ILMAISEKSI Elisa Aitio 1 KK Ilmaiseksi
Tagit

Liittyvät Artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button
Close

ONKO SINULLA MONTA PIENTÄ LAINAA?

Yhdistä useat pienet lainat