4.6 C
Helsinki
keskiviikko, 24 huhtikuun, 2024

Buy now

Lainaa pelivelkoihin

Laina- ja pelivelkaa ei kannata lykätä. Peliveloista syntynyttä tilannetta voidaan korjata järjestelylainalla, jossa vanhat lainat niputetaan yhteen. Tämä ei ole tähtitiedettä eikä vaadi erikoistemppuja – yksinkertaisesti lasket yhteen nykyiset velat ja nostat uuden samansuuruisen lainan jossa on edullisempi korko ja kulut.

Mitä jos en saa lainaa pankista?

Usein pelivelkainen on jo tulo- kuluhaarukassa kivijalkapankin suhteen riskiasiakas ja lainaa ei myönnetä – miten toimia tällöin? Olisiko apua nettipankeistaa? Aina niistäkään ei vain saa vakuudetonta lainaa pelivelkoihin.

Vaihtoehtona on ensisijaistamis, eli vyörytystaktiikka pelivelkojen maksuun

Mikä tämä lainojen ensisijaistamis / vyörytystaktiikka sitten on? Miten se toimii? Yksinkertaisesti seuraavasti,

  1. Maksa ensin kaikkein kalleinta lainaa (usein pikavippi, tai joustoluottotuote) pois niin suurella summalla kuukaudessa kuin vain mitenkään pystyt, käytä tähän kaikki ylimääräinen raha kuukaudessa. Saat kalleimman lainan maksettua pois ensimmäisenä, koska se kasvaa isoimmalla prosentilla korkoa kuukaudessa. Samalla kun lyhennät kalleinta luottoa niin nopeasti kuin pystyt, maksat sitä edullisinta tai kaikkia muita edullisimpia luottojasi niin hitaasti kuin pystyt. Maksa vain minimilyhennys ja käytä vapautuva summa kalleimman lyhentämiseksi. Yksinkertaistettuna – Kaikki lainanhoitomenot pitää ensiksi suunnata kalleimpaan lainaan, jotta se saadaan tapettua pois ja päästään lyhentämään seuraavaa.
  2. Kun kallein laina (pikavippi tai muu luotto) on maksettu kokonaan pois, siirryt seuraavaksi kalleimman pois maksamiseen ja maksat sitä pois samalla tavalla, muut lainat minimiin ja sen hetken kallein laina maksimusummalla ja nopeudella maksetuksi pois.
  3. Viimeinen vaihe on kerrata tätä kaavaa niin kauan kuin kaikki velat, lainat, luotot ja vipit on maksettu pois ja olet velaton.

Talousasiat hoituvat yleensä parhaiten kun noudattaa tiukasti kaavaa ja pysyy aiotussa, maksueriä ei jätetä maksamatta heräteostoksien tähden. Kun olet vihdoin velaton, voit hengähtää ja ostaa itsellesi jotain kivaa vaikka joka kuukausi.

Jos haluat päästä kerralla maksamaan pois koko erää niin että kaikkien lainojen korot ovat edullisempia kuin nykyiset, voit vaihtoehtoisesti hoitaa asian myös yhdistelylainalla jos vain saat sellaisen lainan. Yhdistelylainan hakeminen on maksutonta ja saat päätöksen lainalle heti, noin 1-2 minuutissa. Voit kilpailuttaa yhdistelylainan esimerkiksi Rahoitu.fi -palvelussa tästä.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.