17.7 C
Helsinki
perjantai, 17 toukokuun, 2024

Buy now

Pörssisähkön hinta – Tarkista hinta tästä

Pörssisähkön hinta – Tarkista hinta tästä

Pörssisähkön hinta mietityttää yhä useampaa suomalaista. Sähkön hinta on ollut viimevuosien aikana hurjassa nousussa ja valitettavasti loppua hintojen nousulle vuonna 2024 ei ole edelleenkään näkyvissä.

Lähes kaikki sähkönmyyjät ovat lopettivat vuoden 2023 aikana kiinteällä kWh hinnalla tarjottavien määräaikaisten sähkösopimusten myymisen – ja alkaneet myydä vain pörssisähkösopimuksia. Esimerkiksi Fortum Pörssisähkö hinta mietityttää todella montaa suomalaista ja onkin suosittu valinta: Pörssisähkö on edelleen pitkässä juoksussa keskihinnaltaan halvin vaihtoehto lähes kaikille.

Mikä on pörssisähkö?

Pörssisähkösopimuksissa sähkön hinta määräytyy tunneittain ja sen hinta määräytyy sen hetkisen sähkön markkinahinnan perusteella. Esimerkiksi vuoden 2021 toteutunut sähköpörssin keskimääräinen”spottihinta”, eli spot-keskihinta oli 8,97 c/kWh (sis. alv, ei marginaalia sähköyhtiölle). Tämä tarkoitta sitä että maksat pörssisähkön hinnan lisäksi sopimuksesis mukaisen marginaalin sähkön myyjälle + normaalit sähkön siirtomaksut paikalliselle sähköyhtiöllesi.

Pörssisähkö – aina markkinahintainen

Kun valitset minkä tahansa sähkölaitoksen tai sähkönmyyjän tarjoaman pörssisähkön, maksat sähköstä aina markkinahinnan mukaan. Se sopiikin parhaiten sinulle, jos pystyt edes jollain tasolla säätelemään sähkönkäyttöäsi. Esimerkiksi lämmittämään vain yöaikaan tai pesemään mm. pyykit niinä tunteina kun sähkö on edullisimillaan. Samalla olet toivottavasti myös valmis seuraamaan sähköpörssin spot-hintoja., nimittäin haksahtamalla käyttämään suuren määrän sähköä epäedullisena tuntina, voi koko viikon säästöt valua sananmukaisesti kankkulan kaivoon. Pörssisähkössä sopimuksen hinta muodostuu normaalisti perusmaksusta ja energiahinnasta. Energian veloitushinta muodostuu tunneittain toteutuneen pörssin spot-hinnan ja sitä kautta oman sähkönkäyttösi perusteella. Muistathan, että spot-hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva marginaali per kWh.

Pörssisähkön hinta nyt

Mistä voit tarkistaa pörssisähkön hinnan juuru nyt? Hyviä palveluita on muutamia. Suosittelemme FinGridin mobiiliappia tai aivan pian sivustollemme aukeavaa reaaliaikaista pörssisähkön hintaseurantaa.

Mikä on pörssisähkön hinta tänään?

Pörssisähkön hinta vaihtuu joka tunti, joten kysymykseen ei voi vastata kuin lyhyellä aikavälillä. Pysyt parhaiten perillä päivän hinnasta tarkkailemalla hintaa vertailupalvelusta.

Kannattaako Pörssisähkö vuonna 2024?

Jos olet solminut kiinteähintaisen sopimuksen 2022 tammikuussa, voi pörssisähkön nykyinen hinta olla kolme kertaa korkeampi. Kuluttajan kannattaakin tosissaan harkita nyt jos on tekemässä 24 kuukauden sopimusta. Jos haluat tasaisen hinnan, pörssisähkö ei välttämättä ole sinua varten.Pörssisähkön kuukausikeskihinnat ovat viimeisen vuoden aikana heiluneet rajusti 2-94 c/kWh välillä.

Tuleeko sähkön hinta laskemaan pian?

Vuoden 2022 maailmantapahtumat, laitosseisokit ja Olkiluoto 3:n edelleen viivästyminen pitivät sähkön hinnan nousukäyrällä läpi vuoden. Vuonna 2021 tilanne oli vielä eri, mutta vuonna 2022 hinta on noussut verrattain kovalle tasolle. Sähkön hintaan ei ole lyhyellä tähtäimellä luvassa isoja nousuja tai laskuja.

Mikä on tämän hetken edullisin sähkön myyjä?

Tällä hetkellä vertailumme halvin sähkösopimus löytyy vertailustamme. Pitkään on Fortum Kesto -sopimus ollut edullisin, jolla sähköä saa vieläkin hintaan 15,45 snt/kWh. Pieniin asuntoon edullisia vaihtoehtoja tarjoaa Fortumin S-, M- ja L-pakettisopimukset, jotka löytyvät myös vertailustamme.

Mitä on Pörssisähkö?

Pörssisähkö on sähköä, jonka hinnat vaihtelevat markkinahintojen mukaan. Se on erittäin suosittua niille, jotka haluavat säästää rahaa sähkölaskussaan ja pystyvät vaikuttamaan milloin kuluttavat sähköä. Esimerkkinä lämminvesivaraajan lämmittäminen yöaikaan. Tämä onnistuu useimmiten vain rivi- tai omakotitaloasujille.

Jos etsit halvinta pörssisähköä, on tärkeää seurata pörssisähkön hintoja ja valita sopiva tarjous. Voit seurata pörssisähkön hintoja useilla eri tavoilla:

  1. Sähköpörssi: Sähköpörssi on paikka, jossa pörssisähkö myydään ja ostetaan. Voit seurata pörssisähkön hintoja reaaliajassa sähköpörssin verkkosivulla.
  2. Sähköyhtiöt: Monet sähköyhtiöt tarjoavat pörssisähköä asiakkailleen. Voit seurata näiden yhtiöiden tarjoamia hintoja verkkosivuilla tai soittamalla asiakaspalveluun.
  3. Sähkömarkkinainformaation julkaisijat: Useat tahot julkaisevat tietoa sähkömarkkinoista ja hintatiedot, kuten Energiavirasto, Nord Pool Spot ja Euroopan sähköpörssit.
  4. Tarjouspyynnöt: Voit tehdä tarjouspyynnön useille sähköyhtiöille ja vertailla niiden tarjouksia. Näin voit löytää itsellesi parhaiten sopivan tarjouksen.

Muutamia asioita jotka kannattaa huomioida kun valitset pörssisähköä:

  • Tarkista käyttöehdot ja kaupankäyntikulut
  • Huomioi mahdolliset sähköntuotannon tukijärjestelmät
  • Vertaile tarjouksia ja valitse tarjous joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.