17.7 C
Helsinki
perjantai, 17 toukokuun, 2024

Buy now

Fortum pörssisähkö – Hinta ja sopimustyypit

Fortum on yksi johtavista energia-alan yrityksistä Pohjoismaissa, ja sen tuottama sähkö on tärkeä osa pohjoismaista sähkömarkkinaa. Fortum tuottaa sähköä monilla eri tavoilla, kuten vesivoimalla, ydinvoimalla, ja fossiilisilla polttoaineilla. Pörssisähkön hinta Pohjoismaissa määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä, jossa hinnat vaihtelevat kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Pörssisähkön hinta voi vaihdella merkittävästi lyhyelläkin aikavälillä. Siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten sääolosuhteet (esimerkiksi tuulen ja auringon määrä), tuotantokapasiteetti (kuten ydinvoimaloiden huoltoseisokit) ja kysyntä (joka voi vaihdella vuodenajan ja vuorokaudenajan mukaan). Lisäksi, poliittiset päätökset ja markkinoiden sääntely voivat vaikuttaa sähkön hintoihin.

Fortumin rooli tässä yhtälössä on merkittävä, sillä yritys on suuri sähkön tuottaja. Yhtiö voi vaikuttaa pörssisähkön hintaan tarjoamalla markkinoille enemmän tai vähemmän tuotantoa, riippuen sen omista tuotantokapasiteetin rajoituksista ja strategisista päätöksistä.

On tärkeää huomioida, että yksittäinen energiayhtiö, kuten Fortum, ei voi yksin määrätä pörssisähkön hintaa, vaan hinta muodostuu monimutkaisessa vuorovaikutuksessa useiden toimijoiden ja tekijöiden kesken. Sähkön loppukäyttäjille tarjottavat hinnat voivat myös sisältää muita komponentteja, kuten siirtomaksuja ja veroja, jotka eivät suoraan liity pörssin hintaan.

Pörssisähkö on monelle kaikkein edullisin, jos omaa kulutustaan voi säätää halvoille tunneille. Suosittelemme tutustumaan Fortum tarkka pörssisähkösopimukseen: Se on sähkösopimus ilman määräaikaa ja seuraa pörssisähkön hintaa tunneittain – sinä voit seurata Oma Fortum-sovelluksen kautta sähkön tuntihintoja ja omaa sähkön hintakehitystä. Voit näin ajoittaa kulutustasi vuorokauden edullisille tunneille.

Tässä Fortum Pörssisähkön sopimustyypit listattuna

Vertaile eri sopimustyyppejä ja voit valita mielesesi.

Toistaiseksi voimassa oleva Fortum Tarkka -sähkösopimus

  • Sähköenergia: Pörssisähkön tuntihinta + välityspalkkio 0,3 c/kWh
  • Perusmaksu 4,02 €/kk
  • Sähkösopimus on voimassa toistaiseksi

Lisäominaisuudet valinnan mukaan:

  • Hinnan lukitsemismahdollisuus 5,90 €/kk
  • Aurinkoenergialla tuotettu 6,50 €/kk
  • Muulla uusiutuvalla energialla tuotettu 4,90 €/kk.

TILAA FORTUM TARKKA

Mistä syystä valitsisit pörssisähköä?

Pörssisähkö mahdollistaa tuntihinnoittelun. Usein yöllä ja viikonloppuisin sähkö on edullisinta. Pörssisähkön hinta määräytyy avoimesti sähköpörssissä, eli se on aina kilpailutettu ja ajan tasalla. Voit vaikuttaa laskusi loppusummaan siirtämällä kulutustasi edullisimmille tunneille.

Fortum Tarkka – pörssisähkön hinta

Haluatko seurata tuntihintoja päivittäin? Voit seurata oman sopimuksesi tuntihintoja helposti Oma Fortumista.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.