10 C
Helsinki
lauantai, 18 toukokuun, 2024

Buy now

Yritysten kustannustuki nyt haettavissa

Hallitus on tehnyt linjauksen kustannustuesta yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia.

Lakiesityksen mukaan kustannustuen tavoitteena on vähentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää turvaamalla yritystoiminnan jatkuvuutta ja ylläpitämällä taloudellista tuotantokapasiteettia.

Kustannustuki maksetaan Valtiokonttorista.

Tiedätkö jo miten kustannustukea haetaan? Jos et, katso tallenne 30.6.2020 pidetystä webinaarista ja hyödynnä Valtiokonttorin palvelukanavia tukea hakeaksesi.

Yritysten kustannustukea voi hakea 7. heinäkuuta alkaen Valtiokonttorin sähköisellä lomakkeella.

Miten yrityksen kustannustukea haetaan?

Entä kuka voi hakea ja saada tukea? Valtiokonttori on avannut hakijan tueksi puhelinpalvelun 1. heinäkuuta ja chatin 7. heinäkuuta. Valtiokonttorin sivuilla on myös laskuri, jolla hakija voi itse tarkistaa, täyttääkö yritys tuen myöntämisen kriteerit. Laskuri on vain suuntaa antava, sillä laskurissa ei ole mukana kaikkia laissa mainittuja ehtoja.

HUOMAA!
Määräaikaista tukea on haettava sähköisellä lomakkeella 31. 8.2020 mennessä.

Valtiokonttorin 30. kesäkuuta järjestämän kustannustuki-webinaarin tallenne on katsottavissa myös jälkikäteen. Valtiokonttorin kustannustuen puhelinpalvelu palvelee 1.7. alkaen arkisin klo 9-15 numerossa 0295 50 3050.

Kustannustuki on tarkoitettu ainoastaan niille yrityksille, joiden maalis-huhtikuun liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joiden toimintaan liittyy vaikeasti sopeutettavia kustannuksia, toisinsanoen toimitilavuokra- ja palkkakustannuksia. Kustannustuen rajana on kymmenen prosentin yrityksen toimialakohtainen liikevaihdon lasku. Valtiokonttori kertoo tuen piirissä olevat toimialat sivuillaan. Näihin toimialoihin kuuluu Valtiokonttorin mukaan 130 000 aktiivista yritystä.

Tuen piirissä ovat ne yritykset, joiden liikevaihto on laskenut vertailuajankohtana maalis-huhtikuu 2020, 30 prosenttia tai enemmän. Hyväksyttyjen ehtojen mukaan ulos maksettavien tukien minimisumma on 2000 euroa ja maksimi 500 000 euroa. Alle 2000 euron tukea ei siis tulla maksamaan ulos valtiokonttorista lainkaan.

Lue lisää

Aiheeseen liittyen

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.