fbpx
Talous24
Oma talous, Yritystalous, lainat & säästäminen,Oma talous, sijoittaminen, raha- ja työelämä ja paljon muuta. Talous24,fi on talousaiheiden tietopaketti ja paljon asiaa ja vinkkejä oman talouden hoidosta. Lue artikkelimme liittyen erilaisiin tukiin kuten opintotuki, asumistuki, ansiosidonnainen päiväraha, vinkit velkaneuvonta -asioissa ja palkjon muuta.

Mikä on luottolaitos?

Luottolaitos on yhteisö, joka voi ottaa vastaan yleisöltä kaikkia muita takaisinmaksettavia varoja kuin itse talletuksia. Luottolaitos saa kuitenkin vastaanottaa asiakkailtaan muita takaisinmaksettavia varoja, kuin talletuksia – ainoastaan maksupalveluiden tarjoamisen ja/tai sähköisen rahan liikkeeseenlaskun yhteydessä. Luottolaitos voi esimerkiksi tarjota omaan lukuunsa lainoja tai muuta luottorahoitusta tai laskea liikkeelle muun muassa sähköistä rahaa. Luottolaitos voi myös harjoittaa kiinnitysluotto -tyyppistä pankkitoimintaa. Luottolaitos voi olla muodoltaan niin osakeyhtiö, osuuskunta kuin hypoteekkiyhdistyskin. Tavallisimpia luottoyhteisöjä ovat rahoitusyhtiöt kuten autorahoitusyhtiöt ja luottokorttiyhtiöt.

Luottolaitoksien valvonta?

Suomessa Finanssivalvonta valvoo, että talletuspankit ja luottolaitokset, eli luottoyhteisöt täyttävät lainsäädännössä ja Finanssivalvonnan määräyksissä asetetut tiukat vaatimukset. Vaatimukset ovat talletuspankkien ja luottolaitoksien (luottoyhteisöjen) toimintaan kohdistuvia vaatimuksia, niinden vakavaraisuutta ja riskienhallintaa sekä riskinottoa koskevia vaatimuksia. Näillä pyritään tekemään toiminta turvalliseksi ja kilpailutilanne terveälle pohjalle.

Vastaa aiheeseen

Sähköpostiosoitettasi ei koskaan julkaista.