15.4 C
Helsinki
tiistai, 18 kesäkuun, 2024

Buy now

Rahoitetun auton myynti – mitä tulee ottaa huomioon?

Onko auton myynti mielessä, mutta nykyisestä on vielä autorahoitusta jäljellä?

Oletko luopumassa autosta tai vaihtamassa autoa, mutta rahoitetun auton myynti mietityttää? Osamaksulla toimiva rahoitusvaihtoehto on nykyään entistä yleisempää autokauppojen yhteydessä. Varsinkin kalliimpien autojen kohdalla autorahoitus on todella yleistä. Uuteen autoon ei tällöin tarvi laittaa suurta pääomaa kiinni, vaan ostosta voi maksaa pois itselle sopivalla kuukausierällä.

Aina auton valinta ei kuitenkaan onnistu ja kulkupelin vaihtaminen tulee mieleen jo paljon ennen kuin edellisen auton rahoitus on maksettu. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että et voisi vaihtaa autoa.

Rahoitetun auton myymiseksi on muutamia vaihtoehtoja. Voit maksaa itse lopun rahoituksen pois kerralla, jonka jälkeen auton omistuksen voi siirtää itselle ja myydä auton pois. Toinen tapa on, että auton ostaja voi maksaa loppuvelan rahoitusyhtiöön. Joissakin tilanteissa auto on mahdollista myydä myös velkaisena. Silloin autorahoituksen loppuvelka siirretään uuden omistajan nimiin. Tämä on mahdollista jos uusi omistaja täyttää autorahoituksen ehdot.

Yleensä rahoitetun auton myynti on helpompaa autoliikkeelle kuin yksityiselle. Autokaupat myyvät mielellään rahoituksia, eikä heille yleensä ole ongelma lunastaa loppuvelkaa mikäli auton arvo on suurempi kuin loppuvelka.

Auton myynti ilman että hankkii uutta

Autorahoituksen päättämiseen voi olla monia syitä
Auton myymiseen voi olla monia syitä.

Joskus autoilijalle voi tulle eteen tilanne että autosta pitäisi päästä eroon kokonaan. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi työsuhdeauton hankinta jolloin oma jää tarpeettomaksi. Toinen esimerkki on joku elämänmuutos, jonka takia auton maksamiseen ei yksinkertaisesti ole varaa.

Molemmissa tapauksissa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että ottaa yhteyttä auton omistavaan rahoitusyhtiöön ja kertoo haluavansa selvittää loppuvelan määrän auton myyntiä varten. Kun loppuvelka on selvillä voit aloittaa autosi myynnin. Voit itse päättää myytkö autosi yksityiselle vai autoliikkeelle. Jos haluat päästä pienemmällä vaivalla ja nopeammin autosta eroon, on autoliike yleensä varma valinta.

Kun ostaja on selvillä, sopikaa miten loppuvelka hoidetaan. Maksaako sen myyjä vai ostaja. Kun kauppakirja on tehty, toimita se rahoitusyhtiöön joka hoitaa omistajanvaihdokseen liittyvät paperityöt.

Autorahoituksen maksujen laiminlyönnin seuraukset

Jos olet huolissasi autorahoituksen maksujen laiminlyönnistä, kannattaa olla yhteydessä velkojaan
mahdollisimman pian ja neuvotella maksuohjelman muuttamisesta tai maksusuunnitelman tekemisestä.
Näin voit välttää tarpeettomia lisäkuluja ja estää velkojan toimien etenemisen.

Jos laiminlyöt autorahoituksen maksuja, velkoja voi periä sopimuksen mukaiset viivästyskorot ja muut perintäkulut. Velkoja voi periä rahoituksen vakuutena olevan autosi takaisin, jos maksuja ei makseta sovitun aikataulun mukaisesti. Tämä tapahtuu yleensä korvausta vastaan, joka määritellään velan perintäkuluja ja muut kulut huomioiden.

Jos autorahoituksen maksujen kanssa on ongelmia, kannattaa velkojaan olla heti yhteydessä. Jos maksuvaikeudet etenevät niin pitkälle, että autoasi tullaan hakemaan sinulta pois, kulut sinulle vain kasvavat. Kun rahoituslaitos myy poisnoudetun auton, ei siitä saatavat myyntitulot välttämättä riitä kattamaan loppuvelkaa. Tällaisessa tapauksessa loppuvelan ja myyntitulojen erotus sekä auton poisviennistä syntyneet kulut peritään rahoituksen ottajalta.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.