15.6 C
Helsinki
perjantai, 17 toukokuun, 2024

Buy now

Kannattaako asuntolainan korkosuojaus

Suomalaisten suosimat asuntolainan euribor korot ovat jo pitkään olleet poikkeuksellisen matalalla tasolla. Asuntolaina on ollut poikkeuksellisen edullista, mutta tilanne ei kuitenkaan ole ikuinen ja korkotason nousuun on hyvä varautua tavalla tai toisella.

Yksi hyvä tapa on turvata tulevaisuus riittävällä puskurilla, kuten vanha kansa pitää ”sukan varressa”, mutta lisäksi voit suojautua korkojen nousulta kaikkien pankkien tarjoamilla instrumenteillä, nimittäin erilaisilla korkosuojauksilla.

Me Talous24:lla selvitimme hieman tarkemmin tätä asuntolainan korkosuojaus tarjontaa, jotta pystyt halutessasi helpommin valitsemaan itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Mikä on korkosuojaus?

Korkosuojaus on pankkien tarjoamia palveluita, joilla voi suojautua korkotason nousua vastaan. Se on ikään kuin vakuutus, joka suojaa velallista mahdollisilta koronnousun aiheuttamalta kulujen kasvulta. Korkosuojauksia on tarjolla useampia erilaisia ja pankit tarjoavat keskenään myös hieman erilaisia ratkaisuja.

Olennaista näissä on, että suojauksen hinta muuttuu markkinaodotusten mukaan. Kun yleinen korkotaso on alhaalla, korkosuojauksen hinta on edullinen, mutta kun korot nousevat, niin korkosuojaukset vastaavasti kallistuvat.

Korkosuojaus tehdään tyypillisesti useammaksi, vähintään 5 vuodeksi kerrallaan. Monet ottavat suojauksen heti lainan alussa, silloin kun lainan kustannukset ovat suuria.

Tyypillinen korkosuojaus tällä hetkellä suojaa esimerkiksi korkojen nousun maksimin noin 2 prosenttiyksikköön.

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.