Talous24
Oma talous, Yritystalous, lainat & säästäminen,Oma talous, sijoittaminen, raha- ja työelämä ja paljon muuta. Talous24,fi on talousaiheiden tietopaketti ja paljon asiaa ja vinkkejä oman talouden hoidosta. Lue artikkelimme liittyen erilaisiin tukiin kuten opintotuki, asumistuki, ansiosidonnainen päiväraha, vinkit velkaneuvonta -asioissa ja palkjon muuta.

Yrityslainaa yrittäjälle edullisimmin

8

Yrityslainojen korot ovat varsinkin lyhyemmissä lainajaksoissa paikoin huomattavan korkeita. Tiesitkö, että voit saada markkinoiden edullisinta lainaa, esimerkiksi 15 000 euroa kahdeksi vuodeksi, järjestämällä asian seuraavasti. Järjestely on totta toki täysin lainmukainen, eikä juuri vastuiltaan eroa perinteisestä yrityslainasta, yrityslainoissa joudut yrittäjän kuitenkin takaamaan tuon summan henkilökohtaisesti.

Yrityslainan järkevä järjestely menee näin

Yrittäjänä haet itse lainan, esimerkiksi Bank Norwegianin luotto tästä.

Laina maksetaan sinulle ja vastaat siitä itse. Lainaat tuon summan eteenpäin yrityksesi käyttöön, eli siirrät sen suoraan yrityksen tilille. Helppoa mutta harva ymmärtää tätä keinoa käyttää.

Maksat yrityksestäsi lainanlyhennystä kuukausittain omalle tilillesi, jolla maksat lainan takaisin. Lisäksi voit maksaa lainasta itsellesi korkoa, se on sinulle täysin laillista korkotuloa. Voit asettaa korkotasoksi esimerkiksi 2 – 4% vuodessa. Muista myös tehdä hallituksen kokouksen päätös lainan ottamisesta yritykselle, kirjanpitäjäsi varmasti sitä kyseleekin.

Säästät tällä keinolla merkittävästi yrityksesi korkomenoja ja samalla saat itsellesi korkotuloja.

Hanki reaaliaikaiset päivitykset suoraan laitteellasi, tilaa nyt.

Vastaa aiheeseen

Sähköpostiosoitettasi ei koskaan julkaista.