fbpx
Talous24
Oma talous, Yritystalous, lainat & säästäminen,Oma talous, sijoittaminen, raha- ja työelämä ja paljon muuta. Talous24,fi on talousaiheiden tietopaketti ja paljon asiaa ja vinkkejä oman talouden hoidosta. Lue artikkelimme liittyen erilaisiin tukiin kuten opintotuki, asumistuki, ansiosidonnainen päiväraha, vinkit velkaneuvonta -asioissa ja palkjon muuta.

Pikavippien sääntely tiukentuu

Talousvaliokunta aikoo esittää pikavippien sääntelyn tiukentamista ja myös merkittävää muutosta maksuhäiriörekisteriä koskevaan lainsäädäntöön. Maksuhäiriömerkintöjen halutaan poistuvan, kun maksuhäiriömerkinnän perusteena olevat maksut on hoidettu asianmukaisesti.

Talousvaliokunnassa on hyväksytty mietintö hallituksen esityksestä kuluttajaluottoja koskevien säännösten muuttamisesta. Tämä muutos tulisi voimaan vain väliaikaisesti COVID-19 -epidemiaan liittyvän poikkeustilan vuoksi.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Käytännössä tässä lakiesityksessä kuluttajaluotoille, eli käytännössä ainakin pikavipeille, asetetaan tilapäinen 10% korkokatto ja samalla suoramarkkinointi kielletään, tarkoittaen sähköpostia ja sms-viestejä.

Lakimuutos on tuleva olemaan voimassa 31.12.2020 asti. Pikavippejä suitsivaa lainsäädäntöä tulisi talousvaliokunnan mukaan tehdä pysyväksi ja he aikovatkin esittää pitkäaikaisempia ratkaisuja kuluttajaluottojen alentamiseen ja sosiaalisen luototuksen valtakunnallistamiseen, sekä maksuhäiriömerkintöjen poistamiseksi ja alaan liittyvän mainonnan hillitsemiseen pysyvästi.

Mitä mieltä sinä olet tästä muutoksesta? Kommentoi.

Vastaa aiheeseen

Sähköpostiosoitettasi ei koskaan julkaista.