LainaKulutusluotto
Trendaavat

Lainoille 10% korkokatto – Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Moni ihmettelee onko korkokatto pysyvä.

Hallitus valmistelee esitystä, jossa kulutusluottojen nykyistä korkokattoa alennettaisiin 20 %:sta aina 10 %:iin vuoden loppuun saakka.

Lainatuotteita on toki jo voinut kilpailuttaa koko kesäkuun ajan esimerkiksi Banken.fi kautta uusien ehtojen mukaisesti siten että tarjottavat lainakorot ovat aina maksimissaan 10%.

kulutusluottovertailu.info

Esityksen taustalla on mylläävä koronaviruskriisi ja hallitus haluaa, että kriisin takia heikkoon asemaan joutuneiden kansalaisten ahdinkoa ei voitaisi käyttää hyväksi lainatuotteiden markkinoinnissa.

Päivitys 30.6.2020
Esitys hyväksyttiin ja väliaikainen laki säädetiin: korkokatto 10% on voimassa 1.7.2020 – 21.12.2020 ajalle.

Tämähän kuulostaa tavallisen kuluttajan korvaan aivan loistavalta ratkaisulta! Jatkossa lainaa saa tarvittaessa puolet edullisemmin kuin ennen, eikö vaan – vai eikö se ollutkaan ihan niin?

Asia ei valitettavasti ole aivan näin simppeli. Mahdollinen uusi 10% korkokatto tulee liki varmasti vaikuttamaan kuluttajille myönnettäviin luottoihin laajemmin, kuin vain alentamalla korkotasoa. Luvassa on takuulla ainakin tiukennusta lainanantokriteereille, eli yhä harvempi saa lainaa. Samoin, lainan nostokuluihin tai muutoskuluihin voitaneen tehdä muutoksia.

Moni varmasti arvelee, että korkokaton poistuminen vuoden 2020 lopussa on epävärmaa, kuitenkin kun liiketoimintaa aletaan säätelemään hallitustasolta, on noudatettava laissa säädeltyjä aikoja – korkokatto siis todennäköisesti poistuu 1.1.2021, mikä vapauttaa lainamarkkinat taas normaalitilanteeseen ja lainaa voidaan myöntää useammalle hakijalle.

MAINOS: KUUKAUSI ILMAISEKSI Elisa Aitio 1 KK Ilmaiseksi

Talous24 seuraa tilannetta ja uutisoi kaikista käänteistä asiaan liittyen.

Tagit

Liittyvät Artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button
Close

ONKO SINULLA MONTA PIENTÄ LAINAA?

Yhdistä useat pienet lainat