15.4 C
Helsinki
lauantai, 18 toukokuun, 2024

Buy now

Mikä on luottokortti?

Moni ei tiedä mikä on luottokortin varsinainen tarkoitus. Tiedätkö sinä?

Kaikkein tärkein luottokortin ominaisuus ei ole varsinainen luotto. Lue lisää niin tiedät mikä.

Mikä onkaan luottokortti? Kortti jossa on luotto ja luotto kortilla. Näin se vain on. Luottokortti, eli maksuaikakortti on luotto-ominaisuuden sisältävä maksuaikakortti. Luottokortilla tehtyille ostoksille ei veloitu heti veloitusta käyttäjän pankkitililtä, kuten tapahtuu perinteisen debit-, eli pankkikortin kanssa asioidessa. Luottokortilla tehdyt ostokset laskutetaan aina jälkikäteen, aivan kuten normaalit laskutkin maksuajalla. Veloitus tulee luottokorttilaskun myötä yleensä 30-50 päivän maksuajalla. Kaikki edellisen kuukauden aikana tehdyt ostot tulevat yhdellä laskulla maksettavaksi. Lasku ostoksista tulee useimmiten seuraavan kuukauden alussa ja eräpäivä on samaisen kuukauden lopussa. Luottokorteissa on mielenkiintoisia lisäominaisuuksia, kuten bonusohjelmat, matkavakuutukset, special-edut kuten lentokenttien lounget, exclusiiviset palvelut ja paljon muuta.

Maksat siis Tammikuun aikana tekemäsi ostokset Helimikuun lopussa ja niin edelleen. Parhaimmillaan saat siis maksuaikaa ostollesi jopa 40-60 päivää. Tammikuun 1. päivänä tehty ostos maksetaan vasta helmikuun lopussa.

Koroton maksuaika luottokortilla

Luottokortilla tehdyt ostoille ovat poikkeuksetta korottomia laskun eräpäivään saakka. Sen jälkeen ostoksista alkaa kertyä korkoa. Useimmat luottokortit tarjoavat ostoille yhden kuukauden korottoman maksuajan. Tarjolla on myös luottokortteja, jotka tarjoavat maksuaikaa jopa 45 päivää. Korottoman maksuajan lisäksi luottokortti tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden maksaa ostoksia pois pienemmissä osissa, myös eräpäivän jälkeen. Huomioitavaa on, että tässä tapauksessa kortille jätetystä saldosta tulee kuitenkin maksaa korkoa, sekä yleensä luottokorttiyhtiö veloittaa asiakkaalta pienen tilinhoitomaksun.

Luottokortin tärkein ominaisuus?

Se on luotto, mutta ei kuitenkaan luotto lainamuodossaan. Luottokorttiyhtiö luottaa sinuun ja turvaa ostoksesi antamalla luottoa sinulle, maksaessasi ostoksia verkossa. Edelleen luottokorttiyhtiö siis luotottaa ostoksen lisäksi myös ostolle turvaa – Voit luottaa tekeväsi turvallisen ostoksen verkossa, ulkomaanmatkalla tai missä tahansa luottokorttia käytätkään. Mikäli verkosta ostamasi ostos ei koskaan saavukaan – luotto toimii ja sinulta ei veloiteta ostoa, ilmoitat vain luottokorttiyhtiölle että myyjä ei ole toimittanut tuotetta sovitun mukaan – ja maksu poistetaan korttilaskultasi. Luottokorttiyhtiö käsittelee kaikki maksuihin liittyvät epäselvyydet sinun puolestasi, sinuun siis luotetaan kortin käyttäjänä – ei niinkään tuotteen tai palvelun myyjään. Luottokortilla voit siis tehdä turvallisia, luotettavia ostoksia.

Katso luottorkorttien vertailumme tästä ja valitse paras luottokortti tarpeisiisi.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Aiheeseen liittyen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SEURAA MEITÄ

12,655FanitTykkää
65,332SeuraajatSeuraa
5,644SeuraajatSeuraa
- Mainos -

UUSIMMAT

BookBeat

Kokeilujakso

Kokeile 30 päivää maksutta

Päivää :
Tuntia :
Minuuttia :
Sekuntia

— VUODEN PARAS ETU ÄÄNIKIRJOJEN YSTÄVILLE —

BookBeat nyt
30 päivää
MAKSUTTA

Lainatarjous heti?

Tee Bankenin maksuton vertailu ja sinulla on lainatarjous ja päätös lainalle valmiina jo tänään.